Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Νόστιμη και υγιεινή συνταγή για ένα απολαυστικό brunch

Μια συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι με καφέ, cocktail ή ένα καλό κρασί! 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τρίβουμε την πατάτα στον χοντρό τρίφτη χωρίς να την ξεφλουδίσουμε. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να φύγει η περισσότερη υγρασία της και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα τηγάνι 24 εκ. βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, εκτός φωτιάς, και βάζουμε μέσα τις πατάτες κάνοντας μια στρώση σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Μεταφέρουμε σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά και ψήνουμε για 5 λεπτά.
  • Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για επιπλέον 5 λεπτά προσθέτοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε 50-70 γρ. από τα mix τυριών.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά.
  • Κόβουμε το λουκάνικο σε μισοφέγγαρα και το βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα. Αν το λουκάνικο δεν είναι πολύ λιπαρό θα χρειαστεί να προσθέσουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Χωρίζουμε τα 2 αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Κρατάμε τους κρόκους και προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. θυμάρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε 20-30 γρ. από τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα καυτά λουκάνικα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε ξανά στη φωτιά.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σπάμε τα δύο αυγά, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να τηγανιστούν.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε τις πατάτες με τα αυγά, τα λουκάνικα, θυμάρι και σερβίρουμε.

Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ   

ΠΗΓΗ: Akis Petretzikis