Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Το πολυτελές resort που δίνει άλλη διάσταση σε ένα από τα θαύματα του κόσμου

Ήταν γύρω στις 8 μ.μ. και ένα πανδαιμόνιο από πουλιά που κελαηδούσαν και τζιτζίκια γέμιζε τη μελανή σκοτεινιά… Αν κάποιο μεγάλο ζώο, όπως ένας τάπιρος ή ίσως ένα τζάγκουαρ, έσπαγε, κινούμενο, κλαδιά ή έτρεχε μέσα στους θάμνους, θα ήταν δύσκολο να το ακούσεις.

Δεν είναι πολλοί εκείνοι που φτάνουν μέχρι αυτό το σημείο της βορειοανατολικής Αργεντινής, παρά το γεγονός ότι το Πάρκο Urugua-íProvincial απέχει μόλις 2,5 ώρες με το αυτοκίνητο από τους Καταρράκτες Ιγκουασού, από τους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου και, σίγουρα, από τους πιο εντυπωσιακούς. Η αλήθεια είναι ότι η βραζιλιάνικη πλευρά είναι πιο δημοφιλής και διαθέτει διάφορα προνόμια που δεν έχει η πλευρά της Αργεντινής: καλούς δρόμους, πολυτελή ξενοδοχεία και ξεναγήσεις με ελικόπτερο. Όμως, η επαρχία Misiones, μία από τις 23 επαρχίες της Αργεντινής, είναι γεμάτη περιπέτειες.

Όμως, το συγκρότημα Awasi Iguazú, το οποίο μετρά μόλις τέσσερις μήνες ζωής, προσφέρει ανέσεις ακόμη και για εξερευνητές που δεν μπορούν να αποχωριστούν την πολυτέλεια. Διαθέτει πολυτελή δωμάτια, με ιδιωτική πισίνα, αλλά και πρόσβαση σε τόπους που δεν έχουν επισκεφθεί πολλοί και μάλιστα με ξεναγό.

Στο Iguazu resort, οι 14 βίλες είναι κατασκευασμένες πάνω σε πασσάλους που περιορίζουν τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο και τα γεύματα περιλαμβάνουν πολλά και αριστουργηματικά πιάτα φτιαγμένα με τοπικά υλικά.

Ο σεφ Aarón Castillo Telleri και η ομάδα του μετατρέπουν φρέσκα, απλά υλικά σε έργα τέχνης

Μία από τις μεγαλύτερες πολυτέλειες που προσφέρει το Awasi είναι η απίστευτη ευελιξία: Αντίθετα με άλλα resort για σαφάρι και περιπέτεια που «γκρουπάρουν» τους επισκέπτες τους και τους φορτώνουν όλους μαζί σε τζιπ προκειμένου να συμμετέχουν στις οργανωμένες δραστηριότητες, στο Awasi μπορείς να αρχίσεις και να τελειώσεις τη μέρα σου όποτε εσύ θέλεις. Δεν πειράζει να κοιμηθείς λίγο παραπάνω το πρωί. Ούτε να ακυρώσεις τις δραστηριότητες της μέρας για να αράξεις στον καναπέ σου.

 Οι καταρράκτες φυσικά είναι – και πώς αλλιώς – το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για όποιον φτάνει σε αυτό το σημείο του πλανήτη. Υπάρχει λόγος που θεωρούνται ένα από τα «νέα» επτά θαύματα του φυσικού κόσμου. Όμως το να μπορείς να απολαύσεις τόσο τους καταρράκτες όσο και τη ζούγκλα με τη σιγουριά ότι θα επιστρέψεις σε ένα υπεράνετο και φιλόξενο κατάλυμμα κάνει το ταξίδι ακόμη πιο απολαυστικό…