Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ελλάδα

Την καταδίκη 3 κατηγορουμένων για τα Tor-M1 πρότεινε η εισαγγελέας

Γιάννης Σμπώκος & Άκης Τσοχατζόπουλος

Την καταδίκη 3 κατηγορουμένων για μίζες στην προμήθεια των ρωσικών οπλικών συστημάτων Tor-M1, αλλά και την αθώωση του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται ότι διακίνησε μέσω λογαριασμών του περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ τα οποία φέρονται να κατέληξαν μέσω εταιριών στον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Γιάννη Σμπώκο.

Για τη δωροδοκία που -κατά το κατηγορητήριο- φτάνει τα 90 εκατομμύρια ευρώ, η εισαγγελέας  πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι ο Γιάννης Σμπώκος, ο επιχειρηματίας και πρώην δικαιούχος της εταιρειας Clavis, Γιώργος Καμάρης, και ο διαχειριστής περιουσίας Πέτρος Χριστοδουλίδης.

Μεσω της εταιρείας φέρεται να διακινήθηκε το μαύρο χρήμα την περίοδο υπουργίας του Ακη Τσοχατζόπουλου. Κατά τις αρχές, η εταιρία ήταν συμφερόντων του Γιάννη Σμπώκου και τη διαχείριση, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρονται να είχαν οι αδελφοί Χριστοδουλίδη.

Η εισαγγελέας ζήτησε να αθωωθούν οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι: ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός και ο Γιώργος Χριστοδουλίδης, επίσης διαχειριστής περιουσίας.