Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ποινικός Κώδικας και Κώδικας Ποινικής Δικονομίας: Σκέψεις για αναστολή εφαρμογής τους

Τράπερ

Υπαρκτή είναι η σκέψη και η πιθανότητα αναστολής εφαρμογής των νέων Κωδίκων, Ποινικού και Ποινικής Δικονομίας, που ισχύουν από την 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με το dikastiko.gr η  εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης, όπως ειχε διατυπωθεί δημόσια είναι να υπάρξουν επιμέρους αλλαγές σε διατάξεις οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις π.χ στην με όρους- πρόωρη- αποφυλάκιση ισοβιτών.

Υπάρχουν όμως δυο δεδομένα που προκαλούν προβληματισμό:

Φυλακές Τυπου Γ’ – Ανεξάρτητη αρχή η γραμματεία κατά της Διαφθοράς

Ειλημμένη είναι πάντως η απόφαση για επανίδρυση φυλακών Υψίστης Ασφαλείας (καταργήθηκαν το 2015) και αλλαγής του τρόπου αδειών των κρατουμένων. Επίσης πέραν της κατάργησης του νόμου Παρασκευόπουλου , καταργείται η γραμματεία κατά της Διαφθοράς που υπάγονταν στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης . Ιδιαίτερη σημασία εχει επισης η ίδρυση ειδικών τμημάτων που θα εκδικάζουν ειδικού χαρακτήρα υποθέσεις (όπως επενδύσεων, εμπορικών συμβάσεων, ανταγωνισμού κ.α.) από δικαστές με αντίστοιχη εξειδίκευση.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε: