Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΥΓΕΙΑ

«Βόμβα» Σαρηγιάννη: Να μείνουμε στα σπίτια μας μέχρι 20 Ιανουαρίου – Θα δούμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Πρόβλεψη «βόμβα» από Σαρηγιάννη: Στα 18.000 κρούσματα ημερησίως το Σεπτέμβρη

Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ο Ιανουάριος θέλει προσοχή για τον κορονοϊό, θα ήταν ασφαλέστερο να μείνουμε μέσα μέχρι τις 20 Ιανουαρίου ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε ότι η πρόβλεψη αφορά συνέχιση της αποκλιμάκωσης πανελλαδικά, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι υπάρχουν περιοχές όπως η Δυτική Αττική, η Κοζάνη, η Καρδίτσα, η Μαγνησία, η Χίος, η Αχαϊα, η Θάσος και η Λάρισα που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι σε αυτές τις περιοχές υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αναζωπύρωσης μετά τα Χριστούγεννα. «Η περίοδος η δύσκολη είναι ακριβώς μετά τα Χριστούγεννα όπου ο καιρός θα είναι και χειρότερος. Αυτό δεν βοηθάει καθόλου. Αυξάνει την μεταδοτικότητα του ιού», σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης.

Να δούμε με ποιο τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής σημείωσε ότι τα σενάρια που εξετάζονται προβλέπουν άνοιγμα στις 7 Ιανουαρίου, αλλά «πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα ανοίξουν».

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι μέχρι τον Μάιο πρέπει να διατηρηθούν μέτρα προστασίας και τόνισε ότι τα μέτρα σε συνδυασμό με το εμβόλιο είναι ο κατάλληλος τρόπος για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Διαβάστε ακόμη: 

Πέτσας: Δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέτρων στις γιορτές – Οι πολίτες πρέπει να τα τηρήσουν

Σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης – Εν αναμονή της έναρξης των εμβολιασμών