Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σωτήρης Τσιόδρας: «Όλοι κινδυνεύουμε από το νέο κορονοϊό»

Αιμοδοσία

Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας – λοιμωξιολόγος

Στον κίνδυνο που διατρέχουν νεότερα άτομα να νοσήσουν σοβαρά από το νέο κορονοϊό αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το θέμα, καθηγητής Παθολογίας-λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την τακτική ενημέρωση της Τρίτης (24/3/2020).

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο ιός «δεν σέβεται καμία ηλικία» και παρότι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας κινδυνεύουν περισσότερο, μπορεί να υπάρχουν σοβαρά κρούσματα και σε νέους ανθρώπους.

Όπως ανέφερε, νεαρή γυναίκα στη βόρεια Ελλάδα που έχασε τη ζωή της σήμερα, διαγνώστηκε μετά θάνατον με COVID-19. Η γυναίκα είχε συμπτωματολογία και είχε παραμείνει στο σπίτι, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη εάν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέστησε στους ασθενείς με ήπια συμπτωματολογία και κυρίως στα άτομα με υποκείμενα νοσήματα, να βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με το γιατρό τους, κατά τη διάρκεια του αυτοπεριορισμού τους, έτσι ώστε εάν παρουσιαστεί επιδείνωση να αναζητηθεί ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με τον κο Τσιόδρα, ο ιός προσβάλλει κατά τεκμήριο τις ηλικίες 18-64 ετών, ωστόσο, αυτά τα άτομα είναι τα κατ’ εξοχήν άτομα που περνούν ελαφρά τη νόσο.

Νωρίτερα, η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου “Σωτηρία”, Μίνα Γκάγκα, είχε δηλώσει στο ΑΠΕ σχετικά με τις νοσηλείες στα νοσοκομεία αναφοράς:

«Νοσηλεύουμε και σαραντάρηδες και πενηντάρηδες. Κάποιοι έχουν παράγοντες κινδύνου, κάποιοι είναι απολύτως υγιείς ή ακόμα και αθλητές. Σίγουρα, η κατάσταση του ανοσοποιητικού έχει σημασία και υπάρχουν ευπαθείς ομάδες, αλλά νομίζω κανείς δεν είναι άτρωτος».