Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας

Ο τ. αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός,στο νέο υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, την Τρίτη, επικαλούμενος πολιτικούς λόγους.

Ο Σταμάτης Βαρδαρός είχε αναλάβει να υλοποιήσει την μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με βασικούς άξονες τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και τον οικογενειακό γιατρό.

Προεκλογικά η ΝΔ είχε στείλει το μήνυμα ότι προτίθεται να καταργήσει τις ΤΟΜΥ και να προχωρήσει μόνο με το θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

Σε ανακοίνωση  του γραφείου του αναπληρωτή γενικού γραμματέα με τον απολογισμό του έργου του, αναφέρεται :

“Το διάστημα 2015 – 2019 η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) αναβαθμίστηκε και απέκτησε νέες δομές σε όλη την Ελλάδα, για την παροχή πρόσβασης σε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους και όλες.

Οι δομές αυτές είναι τα Κέντρα Υγείας και οι Τοπικές Ομάδες Υγείας –ή αλλιώς ΤΟΜΥ. Στην καρδιά της λειτουργίας των νέων δομών βρίσκεται ο θεσμός του Οικογενειακού Γιατρού.

Τον Ιούλιο του 2019 σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν 127 ΤΟΜΥ».

Επίσης σημειώνεται ότι με την ψήφιση του Νόμου 4486/2017 δρομολογήθηκαν τα εξής: