Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΥΓΕΙΑ

Μήνυμα Μαγιορκίνη – Σοκάρουν οι αξονικές που δείχνουν βλάβες στους πνεύμονες νέων με κορονοϊό

Μαγιορκίνης

Γκίκας Μαγιορκίνης, Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ)

Μία εικόνα χίλιες λέξεις, γράφει ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Αξονικές τομογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν τις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στους πνεύμονες ο κορονοϊός ακόμα και σε νέους χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ειδικότερα, ο κ. Μαγιορκίνης δημοσίευσε φωτογραφίες από αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 ετών με COVID-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών), εξηγώντας ότι κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή.


«Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά κοινά περιστατικά Covid-19. Ωστόσο έχουν πολύ “εντυπωσιακές” βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου» σχολάζει.

Διαβάστε ακόμα

ΕΟΔΥ: 3.625 νέα κρούσματα, στους 30 οι νεκροί, 296 οι διασωληνωμένοι – Η γεωγραφική κατανομή