Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Καπραβέλος: Στο Παπανικολάου είχαμε 600% αύξηση των εισαγωγών σε μία ημέρα

Νίκος Καπραβέλος: Καμία εισαγωγή στο νοσοκομείο με 3 εμβόλια

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Ν. Καπραβέλος

Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας εξέφρασε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

Μάλιστα, ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε ότι μόνο χθες Τρίτη, στο νοσοκομείο είχαν αύξηση των εισαγωγών για περιστατικά Covid-19 σε ποσοστό 600%.

«Η παραλλαγή Όμικρον παρακάμπτει την ανοσία από τα εμβόλια» δήλωσε ο γιατρός, προειδοποιώντας ότι η «ακραία χαλάρωση των μέτρων θα μας οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μέσα στο καλοκαίρι».

Όπως τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο που εργάζεται τα περιστατικά με βαριά πνευμονία λόγω κορονοϊού αυξήθηκαν σε μία ημέρα από δύο σε δώδεκα λέγοντας ότι η επίπτωση πλέον αρχίζει να φαίνεται σε όλη την Ελλάδα.

«Πρέπει οπωσδήποτε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση», επισημαίνοντας ότι πλέον δεν γίνονται τεστ.

«Επόμενο είναι να επεκταθεί η μόλυνση σε μεγαλύτερες ηλικίες», πρόσθεσε ο γιατρός.

Και όπως δήλωσε στα νοσοκομεία πάνε πλέον ασθενείς που έχουν μολυνθεί για δεύτερη φορά από τις νέες παραλλαγές του κορονοϊού.

Ο κ. Καπραβέλος ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει για να μη δούμε εκτίναξη των κρουσμάτων τόνισε ότι πρέπει να αυξηθούν τα τεστ ανίχνευσης του ιού και να επανέλθει η μάσκα στους κλειστούς χώρους, στα αεροπλάνα και στα πλοία.

Διαβάστε επίσης:

Μαγιορκίνης: O γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την τέταρτη δόση

Θάνος Πλεύρης: Δεν θα λάβουμε μέτρα – Σε λογική συνύπαρξης με τον ιό και από το φθινόπωρο