Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ήλιος: Τι να προσέξουμε για να είναι φίλος μας

Ήλιος ζωγραφισμένος από αντιηλιακό σε γυναικεία πλάτη

Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο, για τους περισσότερους, με τις διακοπές. Ήλιος, κολύμπι, θαλάσσια σπορ, ξεγνοιασιά και βεβαίως ηλιοθεραπεία.

«Η έκθεση στον ήλιο την περίοδο του καλοκαιριού είναι αναπόφευκτη. Πολλοί, μάλιστα, την επιδιώκουν με στόχο να αποκτήσουν ένα έντονο μαύρισμα, χωρίς να γνωρίζουν τους κινδύνους που επιφυλάσσει η υπερβολική ή η χωρίς προστασία έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία», επισημαίνει η κ. Αικατερίνη Τσιλίκα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος στο Metropolitan Hospital.

Τα συχνότερα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι:

«Καλό είναι να διευκρινίσουμε ότι τους ίδιους κινδύνους διατρέχουμε και στο solarium, αφού και εκεί έχουμε έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία (UV). Συγκεκριμένα, δεχόμαστε 16 φορές περισσότερη ακτινοβολία UV απ’ όση θα δεχθούμε αν εκτεθούμε το ίδιο χρονικό διάστημα στον ήλιο. Δηλαδή 5 λεπτά solarium ισοδυναμούν με περίπου μιάμιση ώρα έκθεσης στον ήλιο», αναφέρει η κ. Τσιλίκα και δίνει συμβουλές για να μπορεί ο καθένας να απολαύσει τον ήλιο με ασφάλεια.

Ήλιος με ασφάλεια

Αικατερίνη Τσιλίκα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος στο Metropolitan Hospital

Διαβάστε επίσης:

Πότε επιβάλλεται επίσκεψη στον αγγειοχειρουργό για τη φλεβική υγεία των ποδιών;

Διαβήτης: Οδηγίες για ανέμελες και ασφαλείς διακοπές