Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Body

Ειδικός του Χάρβαρντ αποκαλύπτει 10 τρόπους για να νικήσετε την αϋπνία

Τους δέκα επιστημονικά αποδεδειγμένους τρόπους που καταπολεμούν την αϋπνία αποκαλύπτει Dr. Suzie Bertisch, επίκουρη καθηγήτρια Ιατρικής στον Τομέα Ιατρικής Ύπνου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Όπως η ίδια τονίζει μεγάλη σημασία έχει η υγιεινή του ύπνου, δηλαδή η υιοθέτηση συμπεριφορών οι οποίες ευνοούν τον ύπνο και η αποφυγή όσων τον υπονομεύουν.

Τι πρέπει να κάνετε

Κατά τη διάρκεια της νύχτας

Εάν πάτε στο κρεβάτι πριν νιώσετε υπνηλία, ο εγκέφαλός σας θα εξακολουθήσει να σκέφτεται ό,τι σας απασχολεί, με αποτέλεσμα την αϋπνία.

Ενδεχομένως να βοηθούσε να αφιερώνατε λίγο χρόνο το απόγευμα για να γράφετε σε ένα κομμάτι χαρτί ό,τι σας απασχολεί. Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιες τεχνικές χαλάρωσης, όπως οι αργές αναπνοές ή η γιόγκα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας

Αυτό είναι σημαντικό διότι ο υπερβολικός ύπνος το πρωί υπονομεύει την ικανότητα του ατόμου να αποκοιμηθεί το επόμενο ή μεθεπόμενο βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ακόμα και μια νύχτα αϋπνίας αυξάνει τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε με ποιον καρκίνο συνδέεται o ανεπαρκής ύπνος

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανατροπή: Τι αποκαλύπτει η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη για την αϋπνία