Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
HealthStories.gr

Η κορυφή του παγόβουνου τα δηλωμένα περιστατικά θερμοπληξίας – Η εικόνα στην Αττική

Πηγή: healthstories.gr

Μετά από ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, με τις υψηλές θερμοκρασίες να ταλαιπωρούν εκατοντάδες πολίτες και να έχουν στοιχίσει τον θάνατο σε έναν 46χρονο άνδρα στη Χαλκίδα, φαίνεται ότι τα δηλωμένα περιστατικά θερμοπληξίας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου…

Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 70 άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της Αττικής με θερμοπληξία το Σάββατο και την Κυριακή – ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι και άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.

Πολλά περιστατικά θερμοπληξίας

Ειδικότερα το Σάββατο 22/7 μεταφέρθηκαν 36 άτομα σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου και χθες Κυριακή 23/7 άλλα 35.

Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις, όσοι αισθάνονται ότι πλήττονται από θερμοπληξία ή έχουν συμπτώματα, μεταβαίνουν με δικό τους όχημα στα Επείγοντα, προκειμένου να λάβουν τις πρώτες βοήθειες, οπότε δεν χρησιμοποιείται ασθενοφόρο.

Όσο για τις λιποθυμίες, αυτές ήταν πολλαπλάσιες. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι σχετίζοντας σε μεγάλο ποσοστό με περιστατικά θερμοπληξίας, αν και δεν μπορούν να τις αποδώσουν απευθείας στις υψηλές θερμοκρασίες, καθώς μπορεί να κρύβουν και άλλες αιτίες.

Την κατάσταση της υγείας πολλών συνανθρώπων μας δυσχεραίνει και το επικίνδυνο… κοκτέιλ καύσωνα και καπνών από τις πυρκαγιές, που κατακαίουν μεγάλο μέρος της χώρας.

Οδηγίες προφύλαξης από το Υπουργείο Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει οδηγίες για τους πολίτες, προκειμένου να αποφευχθούν, κατά το δυνατόν, περιστατικά θερμοπληξίας και θερμικής εξάντλησης.

Διαβάστε επίσης:

Rooming in: Μια πρακτική που μειώνει το άγχος και ενισχύει τον δεσμό μητέρας-νεογνού

Καρδιοπαθείς στον καύσωνα: Πότε κινδυνεύουν περισσότερο και τα ύποπτα συμπτώματα

Καύσωνας: Οδηγίες του Υπουργείου Υγείας – Οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση θερμοπληξίας