Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
HealthStories.gr

Εκλογές στον ΣΦΕΕ: Οι προκλήσεις στη μετά COVID-19 εποχή

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ). Μεθαύριο, Πέμπτη 17 Ιουνίου, στη γενική συνέλευση του φορέα θα εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Χθες «έκλεισε» η υποβολή των υποψηφιοτήτων και σύμφωνα με πληροφορίες του Healthstories έχουν υποβληθεί 16. Ανάμεσά τους όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, εκτός από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Genesis Pharma, Κωνσταντίνο Ευριπίδη, που επέλεξε να μην κατέβει ως υποψήφιος, μετά από 20 χρόνια στο ΔΣ του ΣΦΕΕ.

Για πρώτη φορά στην αναμέτρηση και δύο νέα πρόσωπα. Πρόκειται για τον γενικό διευθυντή της Takeda, Γιώργο Καλομοίρη και για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sanofi, Lionel Picard.

Με όραμα στη νέα εποχή

Η παρούσα συγκυρία δεν είναι εύκολη για τον κλάδο, που καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στην μετά COVID-19 εποχή. Οι προηγούμενοι μήνες ανέδειξαν πολλά και σημαντικά προβλήματα, με προεξάρχοντα αυτά της υποχρηματοδότησης της Υγείας και της ανεπαρκούς δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα μας. Επιπλέον τα κενά στο ΕΣΥ, με τις ελλείψεις σε ιατρικό και σε νοσηλευτικό προσωπικό και τις δυσλειτουργίες στον βασικό πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που χρήζει άμεσης ενίσχυσης.

Η επιδημία του κορωνοϊού SARS-CoV-2 αποκάλυψε – σήμερα, περισσότερο από ποτέ – την ανάγκη συνεργασίας ανάμεσα στις φαρμακοβιομηχανίες, στην ερευνητική και στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στις κυβερνήσεις.

Ο νυν πρόεδρος του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου εδώ και καιρό επισημαίνει τη σημασία της δημιουργίας μιας ενιαίας και ισχυρής φωνής στον χώρο της Υγείας και τονίζει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ θεσμικών οργάνων των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως λέει, η ΕΕ χρειάζεται να γίνει περισσότερο αυτόνομη.

Το ζοφερό παράδειγμα της πανδημίας της COVID-19 λοίμωξης έδειξε ότι σε κάποια κράτη σημειώθηκαν ελλείψεις σε φάρμακα και σε δραστικές ουσίες.

Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr