Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για τη φροντίδα ύποπτου κρούσματος κορονοϊού στο σπίτι

Οδηγίες για τη φροντίδα ύποπτου κρούσματος του νέου κορονοϊού στο σπίτι έχει εκδώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Οι οδηγίες αυτές αφορούν τόσο στους νοσούντες όσο και στους φροντιστές και η τήρησή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική, προκειμένου να μην μεταδοθεί ο ιός σε μέλη της οικογένειας αλλά και σε άλλους ανθρώπους, σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη για μετάβαση σε νοσηλευτική μονάδα.

Συστήνεται:  

Οι ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους πρέπει να εκπαιδευθούν στο να εφαρμόζουν τα κατάλληλα μέτρα περιορισμού μετάδοσης της νόσου σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας στο σπίτι:

 Διαχείριση στενών επαφών

Άτομα που ήρθαν σε επαφή με ύποπτο για COVID-19 κρούσμα (πχ μέλη οικογένειας, επαγγελματίες υγείας) ή με επιβεβαιωμένο κρούσμα παρακολουθούν την υγεία τους από την ημέρα της τελευταίας επαφής και για 14 ημέρες. Στην περίπτωση που  εμφανίσουν συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης (πχ πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, δυσκολία στην αναπνοή) ή διάρροια, αναζητούν  άμεσα ιατρική βοήθεια.

Σκόπιμη είναι η τακτική (καθημερινή) και κατά προτίμηση άμεση επικοινωνία των στενών επαφών με επαγγελματία υγείας για όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης.

Τα άτομα που θεωρούνται στενές επαφές πρέπει να έχουν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο μετάβασης σε συγκεκριμένη νοσηλευτική μονάδα εάν προκύψει ανάγκη.