Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΥΓΕΙΑ

Bio Farma: Στο 97% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Sinovac κατά του κορονοϊού

εμβόλιο κορονοϊού

Τι αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας

Με ανακοίνωσή της, που εκδόθηκε σήμερα, Τρίτη, η κρατική ινδονησιακή φαρμακευτική εταιρεία Bio Farma ενημέρωσε το κοινό ότι τα ενδιάμεσα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών για το κινεζικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Sinovac, έδειξαν αποτελεσματικότητα έως και 97%.

«Η ομάδα κλινικών δοκιμών διαπίστωσε, μέσα σε ένα μήνα, ότι τα ενδιάμεσα αποτελέσματα δείχνουν έως και 97% αποτελεσματικότητά», δήλωσε ο Iwan Setiawan, εκπρόσωπος της Bio Farma, σύμφωνα με το Reuters.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Bio Farma δεν παρείχε στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων που μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών που περιελάμβανε 1.600 άτομα.

Ο Iwan Setiawan πρόσθεσε, πάντως, ότι η Bio Farma θα περιμένει τα πλήρη αποτελέσματα και αναμένει ότι το FDA της Ινδονησίας θα εκδώσει άδεια έκτακτης ανάγκης για χρήση του εμβολίου στα τέλη Ιανουαρίου για να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Η αναγκαιότητα των τυχαιοποιημένων κλινικών μελετών ενόψει της έγκρισης των εμβολίων

«Ιστορική μέρα»: Πρεμιέρα για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού στην Βρετανία

Κικίλιας: Το ΕΣΥ πιέζεται – Ασφαλές και ελεγμένο το εμβόλιο

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση