Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυστηρά προσωπικοί οι λόγοι παραίτησης του προέδρου του ΕΚΑΒ

Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος

Διευκρινίσεις σχετικά με την παραίτηση του Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου από τη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ, δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, καθώς, όπως αναφέρει, σε δημοσιεύματα επιχειρήθηκε να συνδεθεί η παραίτησή του με την τραγωδία στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική.

«Οι λόγοι παραίτησης του – από το 2015 – προέδρου του ΕΚΑΒ, είναι αυστηρά προσωπικοί, όπως και ο ίδιος δηλώνει, και αυτό είναι κάτι που οι δημοσιολογούντες σχετικά οφείλουν να σεβαστούν» αναφέρει ο κ. Πολάκης. Σημειώνεται ότι σχετική δήλωση έκανε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καρακατσιανόπουλος, χαρακτηρίζοντας «άθλια ψέματα και άθλια σπέκουλα», δημοσιεύματα που συνδέουν την παραίτησή του με την πυρκαγιά στο Μάτι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, «παρά την συγκυρία, η παραίτηση αυτή δεν σχετίζεται με διαφορετικές εκτιμήσεις για τον σχεδιασμό, τα αντανακλαστικά, την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε ο φορέας στην πρόσφατη κρίση με τις πυρκαγιές. Για αυτά άλλωστε, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχουν με κάθε ευκαιρία εξάρει την διοίκηση του ΕΚΑΒ, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν κοινή πεποίθηση για την πλειοψηφία των πολιτών. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας περιβάλλει -όπως και στο παρελθόν – με εμπιστοσύνη και εκτίμηση τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΕΚΑΒ, θεωρώντας ότι συνέβαλε στην εξυγίανση και την αναδιοργάνωση του φορέα».

Χρέη προέδρου, μέχρι την αναπλήρωση της θέσης, θα εκτελεί ο νυν αντιπρόεδρος του φορέα Μ. Μυλωνάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ