Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία & Επιχειρήσεις

H ΠΝΠ για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων-Τι προβλέπει για την έκπτωση 25% στην καταβολή φόρων, Δώρο Πάσχα και επιταγές

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η νέα ΠΝΠ με τίτλο “Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις”.

H νέα ΠΝΠ που περιέχει σειρά ρυθμίσεων για επιχειρήσεις, εργαζόμενους (μεταξύ άλλων το δώρο Πάσχα), σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, παράταση επιδόματος ανεργίας ΟΑΕΔ, προσλήψεις στην υγεία, εθελοντές, εγκρίσεις φαρμάκων για κορωνοϊό, λειτουργία ΟΤΑ, προσλήψεις συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ.

Μεταξύ άλλων η ΠΝΠ προβλέπει

Για όλες τις βεβαιωμένες οφειλές και τις δόσεις ρυθμίσεων, πλην του ΦΠΑ, που έχουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις με ημερομηνία καταβολής από 30 Μαρτίου έως 30 Απριλίου ισχύει η έκπτωση 25%.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στον ΕΟΔΥ, και στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση ίση με το μισό του καταβαλλόμενου μηνιαίου μισθού τους. Αυτά προβλέπει μεταξύ άλλων η Πράξη Νομοθετικου Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και αφορά τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ειδικότερα σε ότι αφορά φορολογικά και άλλα ζητήματα του υπουργείου Οικονομικών η νέα ΠΝΠ διευκρινίζει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΝΠ