Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Α. Τσίπρας: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο – Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο (video)

Αλέξης Τσίπρας Μάλτα

Ο Αλέξης Τσίπρας στην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το Μεταναστευτικό, Μάλτα

Ξεκάθαρη απάντηση προς τη Τουρκία έστειλε από τη Μάλτα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από τις προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

«Θέλω να είμαι σαφής, γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν. Αυτό που υπάρχει είναι η σταθερή αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα καθώς και επίσης και η αποφασιστικότητα της να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία όλα τα προβλήματα που προκύπτουν, ποντάροντας πάντα στο διάλογο, στη συνεργασία και όχι σε κινήσεις εντυπωσιασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «τα ελληνικά σύνορα είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα.»

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αυξημένη προκλητικότητα και στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο από την πλευρά της Τουρκίας», επισήμανε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: «Αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου που παραβιάζεται από την άλλη πλευρά.»

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο μέτωπο των διαπραγμάτευσης αναφερόμενος και πάλι εναντίον της πολιτικής λιτότητας. «Δεν μπορούν να αποφασίζουν κάποια εξωθεσμικά όργανα σε κλειστές πόρτες» σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι δεν μπορεί η Ευρώπη να δημιουργεί περισσότερες κρίσεις από όσες μπορεί να καταναλώσει». Πρόσθεσε δε ότι η Ευρώπη μπορεί να βρεθεί μπροστά σε πολύ κρίσιμα διλήμματα το επόμενο διάστημα αν δεν αλλάξει πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλα όσα αποφάσισαν οι 28 για το μεταναστευτικό – Το τελικό κείμενο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με την Μέρκελ για τις τουρκικές προκλήσεις

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα τουρκική πρόκληση: Η Κως είναι αποστρατικοποιημένη, παράνομη η άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών στο νησί