Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Σουλτς – Μέρκελ: Κατά μέτωπο επίθεση

μέρκελ σουλτς Γερμανία

Α. Μέρκελ - Μ. Σουλτς

Αλλαγή σκηνικού στη Γερμανία, με τον Μάρτιν Σουλτς να έχει στο πλευρό του το λαό, τη στιγμή που η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μοιάζει να χάνει έδαφος με τα δύο τρίτα των Γερμανών να υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Σούλτς για την καγκελαρία.

Εάν μάλιστα ο λαός είχε την απόλυτη κυριότητα στην εκλογή καγκελαρίου, ο Σούλτς θα έπαιρνε ποσοστό 41%, όσο δηλαδή και η νυν καγκελάριος Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε η εταιρεία «dimap» για λογαριασμό του πρώτου γερμανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Αναλυτικότερα, το 64% των Γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του σοσιαλδημοκράτη πρώην πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ μόνο το 14% είναι κατά. Οι ψηφοφόροι μάλιστα του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 81%, ενώ μόνο το 4% είναι εναντίον.

Εάν η θέση στην καγκελαρία ήταν άμεση απόφαση του γερμανικού λαού, τότε οι δύο υποψήφιοι, Σουλτς και Μέρκελ, θα ελάμβαναν ποσοστό 41% έκαστος. Αυτό σημαίνει -2% για την νυν καγκελάριο και +5% για τον Μάρτιν Σουλτς σε σχέση με την ανάλογη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου 2016. Μόνο το 11% των ερωτηθέντων, ωστόσο, δεν θα ψήφιζε κανέναν εκ των δύο.

Παράλληλα, ποσοστό 79% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση κρίνει ορθή την απόφαση του προέδρου του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να προτείνει τον κ. Μάρτιν Σουλτς για υποψήφιο καγκελάριο, ενώ το 69% πιστεύει ότι το SPD θα καταφέρει να κάνει μια νέα αρχή με τον κ. Σουλτς. Οι ψηφοφόροι του κόμματός του το πιστεύουν σε ποσοστό 85% ενώ το 51% όλων των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο κ. Σουλτς διαθέτει το αισθητήριο να αντιληφθεί τις αγωνίες του κόσμου.

Τα ατού της Μέρκελ

Το 79% των πολιτών θεωρεί ότι η κ. Μέρκελ βέβαια διαθέτει ηγετικές ικανότητες ενώ για τον κ. Σουλτς το πιστεύει το 60%. Επίσης το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κ. Μέρκελ έχει τις απαιτούμενες ικανότητες για το αξίωμα, ενώ για τον Σουλτς το πιστεύει το 68%. Σε θέμα αξιοπιστίας δε, την κ. Μέρκελ υποστηρίζει το 64%, ενώ τον κ. Σούλτς το 65%.

Συμπαθή βρίσκει την νυν καγκελάριο το 63% η οποία υπολείπεται έτσι του κ. Σούλτς, ο οποίος απολαμβάνει της συμπάθειας του 69% των Γερμανών πολιτών.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του ARD, ο Σούλτς ακολουθεί κατά πόδας την κ. Μέρκελ αν και το 65% των ερωτηθέντων λέει πως δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής υπέρ ποιας πολιτικής ακριβώς τάσσεται ο πρώτος.

Κατά το 39% των ερωτηθέντων ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχει ηγετικές ικανότητες, το 53% θεωρεί ότι διαθέτει τις απαιτούμενες γα το αξίωμα του καγκελαρίου ικανότητες, το 40% τον θεωρεί αξιόπιστο και το 45% συμπαθή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λευτεριά στη Μελάνια – Οργιάζει το Twitter με το #FreeMelania

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περίεργο Deal: Ποιος (λέει ότι) θέλει το ΔΟΛ αλλά θέλει να του κόψουν οι τράπεζες και τα δικά του δάνεια;

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το κόστος του “ναι σε όλα” για συμφωνία τώρα; Μια σύνταξη και ένας μισθός το τίμημα