Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Ομολογία-σοκ στην εισαγγελέα για τις πυρκαγιές: Οργανωμένη εκκένωση δεν έγινε ποτέ!

Η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα

Οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών δεν έγινε ποτέ στο Μάτι, ανέφερε στη δίωρη κατάθεσή της στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα. Η κ. Γνεσούλη διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου και έχει ήδη λάβει καταθέσεις από τους δημάρχους Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, στην κατάθεσή της, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι άλλο είναι η εκκένωση τύπου «άτακτη φυγή» και άλλο είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών.

Αυτό το τελευταίο δεν έγινε ποτέ, ανέφερε.

Επέρριψε ευθύνη στην Πυροσβεστική

Πρόσθεσε ότι πρέπει να κάνει εισήγηση η Πυροσβεστική στον αρμόδιο δήμαρχο και όσον αφορά την εκκένωση πρέπει να αποφασίσει η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία, γιατί πλέον φτάνουμε στη διάσωση, την οποία κάνει εκείνη.

Ακόμη, σημείωσε ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια επεμβαίνουν, μόνο όταν δεν υπάρχει φωτιά στον συγκεκριμένο χώρο, αλλιώς δεν μπορούν να επέμβουν βάσει νόμου.

Η κ. Τσούπρα τόνισε ότι στις 18:10 της περασμένης Δευτέρας η Πυροσβεστική είπε προφορικά πως πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος από τον Νέο Βουτζά, αλλά αυτό δεν γινόταν γιατί η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ψινάκης: Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα λογοδοτώ σε αυτούς που απώλεσαν τους δικούς τους

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταγγελία-σοκ από τον δήμαρχο Ραφήνας: Πλαστογράφησαν έγγραφο για την ευθύνη της εκκένωσης