Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Ο Αντώνης Λιόγας νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών

δικαστηριο

Ο κ. Αντώνης Λιόγας θα είναι ο νέος διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, λαμβάνοντας 46 ψήφους κατά τη σημερινή – δεύτερη κατά σειρά – εκλογική αναμέτρηση.

Ο «αντίπαλος» του κ. Παντελής Στραγάλης έλαβε 31 ψήφους, επί συνολικά 80 ψηφισάντων. Υπήρξαν και τρία λευκά.

Η Ολομέλεια άρχισε τις εργασίες της στις 11.00 – 11.30 το πρωί με τους δυο υποψηφίους, εκ των αρχαιοτέρων στην επετηρίδα, να προβαίνουν σε σχετικές δηλώσεις.

Εκτενής συζήτηση προκλήθηκε όταν εισαγγελείς πρότειναν στην Ολομέλεια να συμπεριληφθεί στους υποψηφίους και η κυρία Γεωργία Τσατάνη, παρότι η ίδια δήλωσε ότι δε το επιθυμεί. Είχε προηγηθεί έγγραφο του Αρείου Πάγου με το οποίο καθίστατο σαφές ότι η εισαγγελική λειτουργός είχε κώλυμα εκλογιμότητας (είχε «καταδικαστεί» από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου με ποινή στέρησης 60 ημερών).

Η Ολομέλεια απέρριψε το σχετικό αίτημα.

Το ιστορικό των εκλογών

Κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, στις 17 Σεπτεμβρίου, υποψήφιοι ήταν ο πρώην διευθύνων την Εισαγγελία κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, ο κ. Αντώνης Λιόγας, και η κυρία Τσατάνη.

Παρά την «καταδίκη» Ντογιάκου – με ποινή στέρησης αποδοχών 40 ημερών – από το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου (με αφορμή τη σύγκρουσή του με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου), η οποία του δημιουργούσε κώλυμα εκλογιμότητας, ο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εισαγγελία Πρωτοδικών: Έρευνα για την επιβολή των capital controls

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις: Η Ελβετία έδωσε ομαδικά τα ονόματα καταθετών της UBS

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Tριπλός ανασχηματισμός σε κόμμα, υπουργεία, κυβέρνηση