Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Κλείδωσαν τα ονόματα: Ποιους στηρίζει η ΝΔ στους μεγάλους δήμους

Μπακογιάννης

Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων

Στο φουλ δουλεύουν οι κομματικές μηχανές στην οδό Πειραιώς, για να κλείσουν εγκαίρως και οι τελευταίες εκκρεμότητες για τους υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κορυφαία στιγμή η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων, που θα ανακοινωθεί στις 5 Νοεμβρίου. Από τις έως τώρα διαδικασίες έχουν αναδειχθεί τα πρώτα πρόσωπα, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν όλα τα ονόματα.

Σε πολλούς από τους μεγάλους δήμους της χώρας έχουν ήδη κλειδώσει οι «γαλάζιες» υποψηφιότητες, αν και υπάρχουν ακόμη περιοχές, στις οποίες η ΝΔ αντιμετωπίζει δυσκολίες να καταλήξει κυρίως λόγω μετακίνησης δημάρχων στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών. Πάντως, σύμφωνα με το kalpi19.gr, έως τώρα έχουν κλειδώσει οι παρακάτω υποψηφιότητες στους εξής μεγάλους δήμους:

«Αγκάθι» για τη ΝΔ παραμένει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπου παρατηρείται «συνωστισμός» υποψηφίων με γαλάζιο πρόσημο: Εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ωστόσο η κατάσταση μπερδεύεται από την αυτόνομη κάθοδο του Γιώργου Ορφανού και την υποψηφιότητα του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου, συγγενή εξ αγχιστείας του Ιβάν Σαββίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Κλείδωσε» ο Πατούλης κόντρα στη Δούρου: Οι γαλάζιες υποψηφιότητες που έκλεισαν κι αυτές που εκκρεμούν

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιοι σκέφτονται να διεκδικήσουν τον Δήμο Θεσσαλονίκης-Όλα τα ονόματα