Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Γιατί πήγε στην Lockheed Martin ο Νίκος Παππάς;

Ο Νίκος Παππάς στο επιχειρησιακό κέντρο της Lockheed Martin

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Lockheed Martin, στο πλαίσιο ταξιδιού του στις ΗΠΑ, έκανε ο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Η Lockheed Martin είχε αναλάβει τη κατασκευή του δορυφόρου Hellas Sat 4 που εκτοξεύτηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι η Lockheed Martin είναι η εταιρεία που κατασκευάζει και τα F-35, τα οποία οι Αμερικανοί αρνούνται να δώσουν στην Τουρκία μετά τις συμφωνίες Ερντογάν με την Ρωσία για την απόκτηση του συστήματος S-400 και που τώρα, όπως είπε ανώτατος Αμερικανός αξιωματικός στο Κογκρέσο, εξετάζουν το ενδεχόμενο να πουλήσουν στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Παππάς ενημερώθηκε από τον επικεφαλής μηχανικό της εταιρείας, ενώ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη διαδικασία τροχιοδρόμησης του δορυφόρου Hellas Sat 4 στην τελική του τροχιακή θέση, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Μαΐου.

Τον Νίκο Παππά συνοδεύουν στις ΗΠΑ ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), αντιπλοίαρχος Γεώργιος Μαντζούρης ΠΝ, Dr, και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου με τροπολογία που κατέθεσαν ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε γίνει δεκτή η προσφορά της Lockheed Martin για 12 προγράμματα αναβάθμισης στρατιωτικού υλικού στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αντιπερισπασμός ΗΠΑ σε Τουρκία: Σκέφτονται να πωλήσουν F-35 στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι ΗΠΑ «πάγωσαν» την παράδοση του εξοπλισμού των F-35 στην Τουρκία