Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Δεν της…. βγαίνει το short στην Alpha Bank της Lansdowne

alpha bank

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στις τρέχουσες ανοιχτές καθαρές αρνητικές θέσεις, η Lansdowne είναι το μόνο fund που είναι short επί της μετοχής της Alpha Bank.

Το βρετανικό fund ανακοίνωσε τη θέση αυτή την 5η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το νόμο, ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο που κατέχει μια καθαρή αρνητική θέση σε σχέση με το εκδοθέν μετοχικό κεφάλαιο μιας εταιρείας γνωστοποιεί το σχετικό όριο σε ποσοστό ίσο με το 0,5% του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της σχετικής εταιρείας και κάθε 0,1% πάνω από το όριο αυτό. 

Στις 5/10 και αφού είχε ακολουθήσει τo τραπεζικό sell off της 3ης Οκτωβρίου, γνωστοποιείται ότι η Lansdowne κατέχει αρνητική καθαρή θέση 0,51% του συνόλου των μετοχών της Αlpha Bank. Φυσικά, τον χρόνο που έχτισε τη short θέση της στη μετοχή την ξέρει μόνο το ίδιο το fund.

Αν υποθέσουμε όμως ότι η κατρακύλα της 3ης Οκτωβρίου έβαλε σε πειρασμό τη Landowne να βγει short, τότε βάσει της τρέχουσας τιμής της Alpha Bank, το βρετανικό fund καταγράφει ζημιά.

Ακόμα και ο μέσος όρος τιμής της μετοχής της Alpha bank, από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως και την 5η Οκτωβρίου είναι 1,30 ευρώ! Η τρέχουσα στις 14:18 στην συνεδρίαση της Τρίτης 13 Νοεμβρίου είναι 1,33 ευρώ.