Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ESG News

Normative: Άντλησε 31 εκατ. ευρώ για να επενδύσει στην ακρίβεια υπολογισμού εκπομπών άνθρακα

Kristian Rönn, Διευθύνων Σύμβουλος της Normative,

Η Normative η κορυφαία μηχανή υπολογισμού εκπομπών άνθρακα, συγκέντρωσε 31 εκατομμύρια ευρώ για να επεκτείνει και να αναπτύξει την τεχνολογία υπολογισμού ακριβείας εκπομπών άνθρακα.

 Ο δεύτερος γύρος της χρηματοδότησης  ηγήθηκε από την Blume Equity μαζί με τις Horizons Ventures, ETF Partners,  ενώ επίσης συμμετείχαν οι 2150 και  Future Five που είχαν ηγηθεί τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης της Normative με 10 εκ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2021.

Η έρευνα δείχνει ότι οι εταιρείες υπολογίζουν τις εκπομπές τους με ένα μέσο ποσοστό σφάλματος έως και 40% με χειροκίνητες μετρήσεις εκπομπών, με αποτέλεσμα ένα τεράστιο χάσμα ακρίβειας στις τρέχουσες αναφορές. Αυτό σημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων που δεσμεύονται για καθαρό μηδέν αυξάνεται, εξακολουθεί να υπάρχει τεράστιος αριθμός ….ακούσιων λαθών και ακούσιου green washing.

Το Normative θέτει ένα νέα στανταρτς στην επιστημονική ακρίβεια για τον υπολογισμό των εκπομπών. Αυτοματοποιεί τον υπολογισμό εκπομπών άνθρακα για να τις οδηγήσει στο καθαρό μηδέν.

Η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην Normative να επεκτείνει την υπηρεσία της σε περισσότερες επιχειρήσεις και να παρέχει στους πελάτες εξαιρετικά ακριβή δεδομένα για τις μετρήσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού τους με στόχο τη μείωση των εκπομπών.

Η ακρίβεια στις μετρήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για τον υπολογισμό των εκπομπών της εφοδιαστικής αλυσίδας,ή πεδίου 3, από το οποίο προέρχονται κατά μέσο όρο το 90% των εκπομπών άνθρακα μιας επιχείρησης. Με τη δέσμευση των προμηθευτών να μειώσουν τις εκπομπές, οι επιχειρήσεις θα έχουν θετικό αντίκτυπο στο δικό τους αποτύπωμα άνθρακα καθώς και στους προμηθευτές τους, επιτρέποντας μια καθαρή μηδενική μετάβαση σε ολόκληρη την οικονομία.

Οι κακοί υπολογισμοί εκπομπών βλάπτουν τον πλανήτη και  τις επιχειρήσεις που πρέπει να συμμορφωθούν με τους ενισχυμένους κανονισμούς γνωστοποίησης εκπομπών άνθρακα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη υιοθετήσει την Οδηγία  CSRD για την βελτίωση στην ποιότητα των γνωστοποιήσεων  ESG. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) πρότεινε πρόσφατα έναν νέο Κανονισμό που θα απαιτεί από τις εταιρείες να παρέχουν λεπτομερείς αναφορές σχετικά με τις εκπομπές τους και τα σχέδια μετάβασης με καθαρό μηδέν.

O Kristian Rönn, Διευθύνων Σύμβουλος της Normative, σημείωσε: «Υπάρχει πραγματικά επείγουσα ανάγκη για τις επιχειρήσεις να αναλάβουν γνήσια δράση για το κλίμα και η γνήσια δράση για το κλίμα αφορά τη σωστή εφαρμογή των θεμελιωδών αρχών: ό,τι μπορούμε να μετρήσουμε μπορούμε και να διαχειριστούμε. Αυτή είναι μια απίστευτα σημαντική διαδικασία, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον υπολογισμό των εκπομπών του Πεδίου 3, γι’ αυτό εμείς στη Normative κατασκευάζουμε το ακριβές προϊόν μετρήσεων στον πλανήτη – διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις να κάνουν το σωστό. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε αυτόν τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, ο οποίος θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε το ζωτικής σημασίας έργο μας».