Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Επι-θετικά

Καντσονίσιμα με Τσελέντη – Παπαδόπουλο το καλοκαίρι στην Επίδαυρο. Στο ρόλο του σεισμολόγου ο Παύλος Χαϊκάλης

Σμήνη από πουλιά είδα να πετούν σήμερα κατά τη Δύση.

Κι οι πάπιες στον Εθνικό Κήπο αρνούνται να μπουν στο νερό. Υπόκωφοι ήχοι ακούγονται από το πρωί. Τα ψαράκια μου πήδηξαν έξω από τη γυάλα κι η γάτα μου εξαφανίστηκε… Είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά; Όχι! Είναι ένα δείγμα πρόδρομων σεισμικών φαινομένων! Διότι όπως τα μερομήνια προβλέπουν με ακρίβεια τον καιρό, το ίδιο κάνει η φύση και τα ζώα με τους σεισμούς. (Ασχέτως αν οι θόρυβοι ήταν από ένα μακρινό κομπρεσέρ κι η γάτα έφαγε τα ψάρια εξ ου και εξαφανίστηκε…). Γελοία πράγματα δηλαδή.

Μόνον τέτοια κωμικοτραγικά δεν ακούστηκαν αυτές τις μέρες από τους επιφανείς σεισμολόγους της χώρας με αφορμή τους σεισμούς από ένα ρήγμα στην Εύβοια, που δεν ήξερε κανείς, ότι υπάρχει. Εντάξει, συγχωρεμένοι γι΄αυτό. Αλλά είναι αδιανόητο να τσακώνονται σαν τις κυράτσες για τα μπουγαδόνερα μέσα από τα κανάλια, τη στιγμή που ο κόσμος αγωνιά για τη ζωή του. Και είναι ανεύθυνο να βγάζουν δραματικές κορόνες ως τραγωδοί στην Επίδαυρο, γιατί το μαντείο των Δελφών έβγαλε άσχημο χρησμό, που δεν τους αφήνει να κοιμηθούν τις νύχτες… Βαβαί! Παπαί! (που έλεγαν και οι αρχαίοι). Διότι αν ο κ. Τσελέντης, διδάκτωρ Γεωφυσικής και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ανακοινώνει στο πανελλήνιο, ότι ζόφος και τρόμος τον συνταράσσουν τα νύχτες καθ΄ότι ένας μεγάλος σεισμός όπου να ΄ναι έρχεται στην Αθήνα, τι θα πρέπει να κάνουν οι απλοί πολίτες, μη ειδικοί στης γης τα ξεσπάσματα; Και μάλιστα τη στιγμή, που λάμβανε χώρα ένας άλλος σεισμός! Τέτοιο τάιμινγκ καταστροφολόγου εν δράσει δεν έχω ξαναδεί. Ιδανικός για να σπείρει τον πανικό, με την κάθε εμφάνισή του να προκαλεί αναταραχή.

Για κινδύνους όμως μιλάνε όλοι τους και για φυσικές καταστροφές, που μπορεί να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές. Μπορεί από την ενασχόληση με το αντικείμενο να έχουν οι ίδιοι αποκτήσει ένα είδος ανοσίας ή κυνικότητας μάλλον, αλλά μας είναι αδιάφορο. Η πολιτεία δεν έχρισε υπεύθυνο τον κ. Τσελέντη για να τρομοκρατεί τον κόσμο. Γιατί αν εκείνος φοβάται, όπως λέει, εμείς θα πρέπει να αλλάξουμε χώρα, αφού κάθε στιγμή στην Ελλάδα γίνεται κι ένας σεισμός…

Και πώς μπορούμε να εκλάβουμε σοβαρά υπ΄όψιν επιστήμονες, όπως ο ίδιος αλλά και ο Παπαδόπουλος, που οι κόντρες μεταξύ τους είναι σε επίπεδο ιταλικού Καντσονίσιμα της δεκαετίας του ΄70 με την συγχωρεμένη Ραφαέλα Καρά. Ως πρωταγωνιστές επιθεώρησης, μάλιστα! Μπορεί να έχουν μέλλον. Ο Σεφερλής είναι ειδικός σ΄αυτά, αν μη τι άλλο ξέρει να εκμεταλλεύεται την επικαιρότητα, που δίνει και πολλή τροφή… Όσο για μας τους υπόλοιπους υπάρχει πάντα η λύση του Παύλου Χαϊκάλη, διαπρεπούς αστρολόγου πλέον, που μόνον με 90 ευρώ μπορεί να μας πει τη μοίρα μας και το ριζικό μας. Και επί του προκειμένου, αν θα γίνει σεισμός στο Χαλάνδρι ή στο Φάληρο. Με τέτοια ακρίβεια! Ή στο κάτω-κάτω ας καταφύγουμε στα μερομήνια της …σεισμολογίας. Τουλάχιστον έχουν πλάκα.

Απέχουμε πολύ ως χώρα από την Ιαπωνία και όσον αφορά τις υποδομές και την λειτουργία της κρατικής μηχανής αλλά και ως προς την εκπαίδευση των πολιτών σε περίπτωση σεισμού. Ας μη μας αφήνουν όμως και στα χέρια κινδυνολόγων. Κάποιος να τους μαζέψει.