Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Τέσσερα πρωτότυπα εργαστήρια με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ αυτή τη βδομάδα

ΚΠΙΣΝ

Πηγή: www.snfcc.org

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει και με τη νέα χρονιά το ποικιλόμορφο πρόγραμμά του, που περιλαμβάνει διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και εργαστήρια, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τέσσερα πρωτότυπα εργαστήρια για ενήλικες, τα οποία πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο και αναπτύσσουν διάφορες δεξιότητες. Εργαστήρια που σχετίζονται με την τεχνολογία, η οποία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά και με τη φύση που μας περιτρυγυρίζει.

1. Επεξεργασία φωτογραφιών online

Ένα εργαστήριο για να μάθουμε πώς μπορούμε να επεξεργαστούμε τις φωτογραφίες μας οnline και με δωρεάν προγράμματα, ώστε να τις χρησιμοποιήσουμε στα social media και στα προσωπικά μας blogs. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χρύσα Γκαγκόση, ψηφιακός σχεδιασμος / Found.ation)

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία πάνω στα συγκεκριμένα προγράμματα.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να έχουν μαζί τους φορητούς υπολογιστές αν το επιθυμούν.

Έως 20 συμμετοχές ανά εργαστήριο

Πότε:
Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018
18.30 – 20.30

Πού:
ΑΙΘΟΥΣΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΒΕ

2. Εργαστήρια Δοκιμής: Σελιδοδείκτες στην ιστορία της τέχνης

Το μήνα αυτό ανοίγουμε σελίδα στο καλλιτεχνικό κίνημα του Ρομαντισμού, συναντώντας το έργο του Γερμανού τοπιογράφου, Caspar David Friedrich. Αντλώντας έμπνευση από τα αλληγορικά τοπία του, θα ανακαλύψουμε το λυρισμό και την πνευματικότητα στη φύση, δοκιμάζοντας να δημιουργήσουμε πανοραμικά χειμερινά τοπία με την τεχνική της υδατογραφίας. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός)

Έως 15 συμμετοχές ανά εργαστήριο

Πότε:
Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018
18.00 – 19.30
19.30 – 21.00

Πού:
ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

3. Εισαγωγή στον Κώδικα: Παίζοντας με τον κώδικα

Αυτοτελή εργαστήρια για να μάθουμε τι είναι ο προγραμματισμός και πώς η χρήση κώδικα έχει βελτιώσει την καθημερινότητά μας. Μέσα από μια βιωματική άσκηση θα δούμε πώς λειτουργεί ένα πρόγραμμα φτιάχνοντας έναν απλό αλγόριθμο. Το παιχνίδι θα βοηθήσει να κατανοήσουμε με περισσότερη λεπτομέρεια τι χρειάζεται για να γράψουμε οι ίδιοι ένα πρόγραμμα, διευρύνοντας έτσι τις δυνατότητές μας και μαθαίνοντας να σκεφτόμαστε πιο μεθοδικά για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αποστόλης Λιανός, διαδικτυακό μάρκετινγκ / Found.ation)

Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν γνώσεις πληροφορικής.

Δεν απαιτείται προεγγραφή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Έως 20 συμμετοχές ανά εργαστήριο

Πότε:
Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018
18.30 – 20.30

Πού:
ΑΙΘΟΥΣΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΒΕ

4. Οι Πρασινοδάχτυλοι

Η ενασχόληση με τα φυτά προσφέρει ευχαρίστηση και συμβάλλει θετικά στην ψυχική ισορροπία και ευεξία αποφορτίζοντάς μας από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, ενώ συμβάλλει και στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης. Στη δραστηριότητα αυτή οι συμμετέχοντες θα εντρυφήσουν στον κόσμο των φυτών και θα αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις ανάγκες και τη φροντίδα τους ενώ θα αναπτυχθούν οι εξής θεματικές ενότητες: συλλογή πολλαπλασιαστικού υλικού, τεχνικές εμβολιασμού, μέθοδοι πολλαπλασιασμού, ανάπτυξη σπορόφυτων, μεταφύτευση, σκληραγώγηση φυτών. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Σταυρούλα Κατσογιάννη, Γεωπόνος-Αρχιτέκτων Τοπίου, Σταμάτης Καβασίλης, Γεωπόνος-Εδαφολόγος)

Έως 25 συμμετοχές

Πότε:
Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018
13.00 – 14.30

Πού:
ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 160 χρόνια made in Greece: Μια μεγάλη ιστορική έκθεση στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι «Διάλογοι» συνεχίζονται στο ΚΠΙΣΝ: Η Δημοσιογραφία στην Κρίση και η Κρίση στη Δημοσιογραφία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
Μια πρωτότυπη και δωρεάν έκθεση αφίσας: «Νεοκλασικισμός και γλυπτική, Μεξικό 19ος αι.»