Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Πώς να μιλάς σαν… πριγκίπισσα: 8 λέξεις που δεν χρησιμοποιούν ποτέ οι γαλαζοαίματοι

πρίγκιπας Χάρι

«Σκέψου δύο φορές πριν μιλήσεις!». Μάλλον αυτό είναι το ρητό που όλα τα μέλη βασιλικών οικογενειών έχουν κατά νου συνέχεια.

Και αυτό, διότι η εικόνα που δημιουργούν οι γύρω σου για σένα δεν εξαρτάται μόνο από την πολύ προσεγμένη και περιποιημένη σου εμφάνιση, τις γνώσεις σου, το χιούμορ και τον τρόπο που κρατάς το μαχαίρι και το πιρούνι σου, αλλά και από το πώς εκφράζεσαι όταν συναναστρέφεσαι με αυτούς.

Σύμφωνα με την κοινωνική ανθρωπολόγο και συγγραφέα Κέιτ Φοξ, υπάρχουν συγκεκριμένες λέξεις που μπορούν να δηλώσουν το επίπεδο της κοινωνικής σου τάξης.

Λέξεις όπως «τουαλέτα», «βραδινό» και «σικ» τις οποίες δεν θα άκουγες ποτέ από τον πρίγκιπα Κάρολο, την Κέιτ Μίντλετον, την βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας και τα μέλη των υπολοίπων βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Για παράδειγμα:

Η ανώτερη τάξη φαίνεται, πως όταν αναφέρεται στους γονείς, χρησιμοποιεί δυο πιο χαϊδευτικές λέξεις και πιο συγκεκριμένα, τις λέξεις «μανούλα και μπαμπάκας», κάτι που αποδείχθηκε κατά την ομιλία του πρίγκιπα Καρόλου, που χρησιμοποίησε τη λέξη «μανούλα» («mummy») τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Αντί αυτού, χρησιμοποιεί τις λέξεις «καμπινές» («loo») και «αποχωρητήριο» («lavatory»).

Τα μέλη των βασιλικών οικογενειών αποφεύγουν τη λέξη «σικ» («posh») όταν αυτή χαρακτηρίζει άνθρωπο του δικού της κύκλου, καθώς θεωρείται ειρωνική. Όμως, προτιμάει τη λέξη «κομψός», «φινετσάτος», που στα αγγλικά αποδίδεται με τον όρο «smart».

Δεν θα ακούσεις ποτέ την Κέιτ Μίντλετον ή τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να λένε σε κάποιον το κλασικό «παρντόν», όταν θέλουν να ζητήσουν συγγνώμη ή να ρωτήσουν κάτι με ευγενικό τρόπο. Αντιθέτως, θα χρησιμοποιήσουν τη λέξη «συγγνώμη» («sorry»).

Μπορεί η λέξη μερίδα για εσένα να είναι πολύ απλή για την παραγγελία σου, όμως το βασιλικό ζεύγος δεν θα την ορίσει ποτέ ως «portion», αλλά με τον ευγενικό όρο «helping», που σημαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Πιθανότατα να έχεις συνηθίσει στο διαχωρισμό των αρωμάτων σε eau de perfume & eau de toilette, όμως αν κάποια πριγκίπισσα «μεθύσει» από το άρωμα που φοράς, θα αναφερθεί σε αυτό με τον όρο «scent», που σημαίνει κολόνια και ευωδία.

Τότε δεν θα τους βρεις ποτέ στο λεγόμενο «lounge» που σημαίνει «σαλόνι», αλλά και «αίθουσα αναμονής», όπως αυτή των αεροδρομίων ή των ξενοδοχείων. Θα τους συναντήσεις σίγουρα στο «καθιστικό» («sitting room»)!

Η ανώτερη τάξη χαρακτηρίζει το τελευταίο γεύμα της ημέρας με τη λέξη «δείπνο» («dinner» ή «supper») και όχι με το κλασικό «βραδινό».

Πηγή: Bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετς, η πιο ευρωπαϊκή γωνιά της Αθήνας: 7 vintage μαγαζιά με θέα την Ακρόπολη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πιο ωραία στέκια για καφέ στην Κηφισιά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κουκάκι:Τα καλύτερα στέκια για καφέ, ποτό και φαγητό σε μια από τις πιο cool γειτονιές της Αθήνας