Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Ένα πολιτιστικό καλοκαίρι: Δεκάδες ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις από την Περιφέρεια Αττικής – Δείτε το πρόγραμμα

Αθήνα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη

Αθήνα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη

H Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων σε 45 δήμους της Αττικής για όλο τον Αύγουστο, αλλά και τον Σεπτέμβριο

Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού άνω του 1 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί σε περισσότερους από 45 δήμους της Αττικής, ενώ εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν πάνω από 600 καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο του Πολιτισμού. Αξίζει να σημειωθεί, επιπλέον, ότι το εν λόγω πρόγραμμα στηρίζει παράλληλα και το κίνημα support Art workers.

Όπως επισημάνθηκε κατά την παρουσίασή του από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο ήδη ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, είναι πλουραλιστικό και υψηλής ποιότητας.

Δωρεάν εκδηλώσεις για όλους

Σύμφωνα με τους προβλεπόμενους περιορισμούς λόγω πανδημίας, πάνω από 80.000 πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει έγκαιρα την προμήθεια δωρεάν δελτίων εισόδου.

Η κατάρτιση του προγράμματος έχει γίνει σε συνεργασία του Δήμους, οι οποίοι πραγματοποιούν εκδηλώσεις φέτος το καλοκαίρι, καθώς και με σημαντικά Φεστιβάλ (Βράχων, Πέτρας, Αισχύλεια Ελευσίνας, Ελαιώνα, Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού κ.α.).

Επιπλέον, μέσα από τις εκδηλώσεις που υλοποιούνται, αναδεικνύονται χώροι πολιτισμού και αναψυχής της Περιφέρειας, όπως το Αττικό Άλσος, το Πεδίον του Άρεως και το Πάρκο Τρίτση.

Εξέχουσα θέση στις εκδηλώσεις έχει η συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδος. Στο πλαίσιο αυτό, το θέατρο του Αττικού άλσους ανοίγει τις πύλες του, παίρνοντας κάθε υγειονομική προφύλαξη, για οκτώ παραστάσεις του εμβληματικού αριστουργήματος του Αισχύλου «Πέρσες», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Γιώργος Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων», το οποίο, αν δεν είχε στηριχθεί από την Περιφέρεια, κινδύνευε να αναβληθεί. Αντίστοιχα, σημείωσε ότι, με τη συνεργασία της Περιφέρειας, πραγματοποιείται το φεστιβάλ Ελαιώνα, το οποίο προάγει το αρχαίο ελληνικό ιδεώδες, με ειδικό αφιέρωμα φέτος στο Σοφοκλή.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Πατούλης, το πρόγραμμα δομήθηκε πάνω σε τρεις άξονες:

Α. Τη στήριξή μας σε μεγάλα και αγαπημένα στο ευρύ κοινό Φεστιβάλ της Αττικής.

Β. Τη συνεργασία μας με τους Δήμους της Αττικής, συνδράμοντας τις προσπάθειές τους αλλά και δημιουργώντας νέους τοπικούς πολιτιστικούς θεσμούς, όπως η «Εβδομάδα Θεάτρου» στην Ελευσίνα.

Γ. Την ανάδειξη των χώρων Πολιτισμού της ίδιας της Περιφέρειας Αττικής, με αιχμή του δόρατος το υπαίθριο θέατρο στο Αττικό Άλσος όπου έχουμε την πολύ σημαντική συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο».

Το πρόγραμμα μέχρι και τον Σεπτέμβριο περιλαμβάνει εκδηλώσεις για όλα τα γούστα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Αύγουστος

5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ, «Πέρσες» του Αισχύλου, θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο
6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ, «Πέρσες» του Αισχύλου, θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο
7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ, «Πέρσες» του Αισχύλου, θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο

8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ, «Πέρσες» του Αισχύλου, θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ, «Πέρσες» του Αισχύλου, θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο

21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ, «Μουσικό Λεύκωμα», μουσικοθεατρική παράσταση από το θέατρο «Θυμέλη»

-23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ, Συναυλία με την Όλγα Βενέτη
-24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ – ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ, συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσσιώτου, «Στην Υγειά του Ρεμπέτικου…», Αφιέρωμα στη Σ. Μπέλλου, στον Στ. Βαμβακάρη και στον Β. Τσιτσάνη
-25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ – ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ, συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά, «50 χρόνια η σούστα πήγαινε μπροστά… επειδή σ’ αγαπώ..»
-26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ, συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τους Μπλε, τον Στάθη Δρογώση και την Αγάπη Διαγγελάκη

27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ – ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ, συναυλία του Γιώργου Κατσαρού, «Όταν το σαξόφωνο μαγεύει το φεγγάρι…»

Σεπτέμβριος