Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Εύκολη συνταγή για μηλόπιτα αφράτη και μοσχομυριστή

Εύκολη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για την πιο αφράτη και μυρωδάτη μηλόπιτα. Μήλο και κανέλα – η πιο γλυκιά χειμωνιάτικη γεύση.

Απολαύστε τη!

Υλικά Συνταγής:

2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. βούτυρο
1½ φλ. ζάχαρη
2 αυγά
4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1/4 φλ. κονιάκ
1/2 φλ. γάλα
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρίφαλο

Εκτέλεση:

Για την εύκολη μηλόπιτα, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμη.

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.

Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Η καλύτερη συνταγή για σπιτική ζύμη πίτσας (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Λαχταριστές μπόμπες πατάτας γεμισμένες με τυρί και ζαμπόν

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια με σάλτσα και ρύζι που έχετε δοκιμάσει ποτέ