Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Έχεις μήλα; Φτιάξε μια πεντανόστιμη μηλόπιτα σε 5′ και θα γλύφεις τα δάχτυλά σου

Μοσχομυριστή, αφράτη, εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα κέικ. Πολύ οικονομική και νόστιμη συνταγή. Ό,τι πρέπει για εργένηδες ή για να φτιάξετε κάτι εύκολο με τα παιδιά σας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Υλικά

Για το κέικ

Για το τελείωμα

Για την εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα κέικ, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις (ή στους 160 βαθμούς C στον αέρα). Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι στρογγυλό 20 ή 22 εκατ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο (ή στρωμένο με αντικολητικό χαρτί).

Με μίξερ χειρός, χτυπάμε σε ένα μπολ το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά να κρεμώσει το μίγμα.

Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλάτι και το ξύσμα. Εναλλάξ, ρίχνουμε στο μίγμα, το αλεύρι και το γάλα σταδιακά.

Αδειάζουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι. Ρίχνουμε τα μήλα στην επιφάνεια. Πιέζουμε απαλά, ώστε να μπουν στη ζύμη του κέικ.

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε για περίπου 50′ στην κάτω σχάρα μέχρι η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή και στεγνή από το κέντρο του κέικ.

Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά και να σταθεροποιηθεί.

Ξεφορμάρετε με προσοχή κι απολαύστε το, αχνίζοντας με άχνη και κανέλα κατά βούληση

Extra tips

Αν ψήσετε σε αέρα, βάλτε το κέικ στην προτελευταία  πάνω σχάρα.

Αν δεν έχετε μίξερ, χτυπήστε τα υλικά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής. Αυτό που πρέπει να αναμειχθεί σωστά είναι το βούτυρο με τη ζάχαρη. Να γίνουν κρέμα.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Φανταστικά σοκολατένια μπισκότα με επιπλέον σταγόνες σοκολάτας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φακές από τον Άκη Πετρετζίκη – Μια συνταγή που θα λατρέψουν ακόμη και τα παιδιά (video)