Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Αλμοδοβάρ, Τζάρμους και Λόουτς ανάμεσα στους διεκδικητές του φετινού Χρυσού Φοίνικα

Από την ταινία του Πέδρο Αλμοδοβάρ Dolor y Gloria, με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ

Οι τελευταίες ταινίες των σκηνοθετών Πέδρο Αλμοδόβαρ, Αρνό Ντεπλεσέν, Κεν Λόουτς και των αδελφών Νταρντέν θα μετάσχουν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 72ου Φεστιβάλ των Καννών που θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό.

Συνολικά, 19 ταινίες θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών. Η πολυαναμενόμενη τελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο Once Upon A Time In Hollywood (Κάποτε στο Χόλιγουντ) με τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και Μπραντ Πιτ «δεν είναι έτοιμη», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, παρ’ ότι το φεστιβάλ διατηρεί πάντα τη δυνατότητα να συμπεριλάβει μια ταινία στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Ο κατάλογος των 19 ταινιών που θα διαγωνιστούν για τον Χρυσό Φοίνικα μπορεί να συμπληρωθεί έως την έναρξη του Φεστιβάλ. Οι ταινίες είναι οι εξής: