Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Thomas Morris: Ποιος είναι ο Βρετανός «Βακάκης» που βγάζει 449.041 στερλίνες τη μέρα

PIC PHIL TRAGEN

Ο δισεκατομμυριούχος που βρίσκεται πίσω από μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες discount αλυσίδες λιανικής της Βρετανίας είδε την περιουσία του να αυξάνεται σχεδόν κατά 30% την Τετάρτη, μετά τα κέρδη ρεκόρ που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η καθαρή περιουσία του Thomas Morris αυξήθηκε κατά 1,1 δισ. δολάρια, στα 4,6 δισ. δολάρια, όταν η T.J. Morris Ltd., μητρική της χαμηλού κόστους αλυσίδας καταστημάτων λιανικής Home Bargains, ανακοίνωσε ότι έκλεισε την τελευταία οικονομική χρήση με κέρδη 163,9 εκατ. στερλινών (214,8 εκατομμυρίων δολαρίων).

Ο 64χρονος Thomas Morris, ο οποίος είναι και ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, είναι σήμερα ο 378ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, επιστρέφοντας στο «top 500» έπειτα από πέντε μήνες.

Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της T.J. Morris, η οποία έχει την έδρα της στο Λίβερπουλ, ξεπέρασε, για πρώτη φορά, τα 2 δισ. στερλίνες, την ώρα που στη Βρετανία τα παραδοσιακά καταστήματα λιανικής κλείνουν το ένα μετά το άλλο, λόγω της αύξησης των ενοικίων και της ανόδου του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Είναι ενδεικτικό ότι ο όμιλος Marks & Spencer Group ανακοίνωσε, τον Μάιο, ότι μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια σχεδιάζει να κλείσει το 30% των καταστημάτων του, ενώ, τρεις μήνες μετά, η αλυσίδα Homebase ανακοίνωσε ότι θα βάλει λουκέτο στο 17% από τα 241 καταστήματά της στη Βρετανία.

Η T.J. Morris, αντιθέτως, έχει 480 καταστήματα στη χώρα και σχεδιάζει να τα διπλασιάσει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απόστολος Βακάκης: Ο επιχειρηματίας που βγάζει καθαρά κέρδη… 413.975 ευρώ τη μέρα και τα «τεστ αγνότητας» στα στοιχεία της Jumbo

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα βήμα… πιο κοντά H&M και IKEA