Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Στη μεγαλύτερη αγορά χρυσού από το 1998 προχώρησε η Πολωνία

Ευρώπη

Στη μεγαλύτερη αγορά χρυσού από το 1998 προχώρησε η Πολωνία. Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου, η Πολωνία πρόσθεσε 9 τόνους χρυσού στα αποθεματικά της, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ύστερα από την πρόσφατη υποχώρηση που σημείωσε η τιμή του πολύτιμου μετάλλου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αγορά χρυσού της χώρας από το 1998 και η μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκτοτε.

Η Κεντρική Τράπεζα της Πολωνίας αρνήθηκε να σχολιάσει στο Bloomberg για την κίνηση της αλλά οι οικονομολόγοι αναφέρουν ότι τα χαμηλά επίπεδα έτους που έχει βρεθεί ο χρυσός, το κάνει αρκετά ελκυστικό.

Τα αποθέματα χρυσού στη Πολωνία βρίσκονται τώρα στα υψηλότερα επίπεδα από το 1983, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται εκτός των 30 χωρών με τη μεγαλύτερη διακράτηση αποθεμάτων σε χρυσό.

Ενώ η οικονομία της Πολωνίας δείχνει ρυθμούς ανάπτυξης διπλάσιους του ποσοστού της ευρωπαϊκής ένωσης, οι αναλυτές αναμένουν ο ρυθμός ανάπτυξης να υποχωρήσει τα επόμενα χρόνια.

Tο προθεσμιακό συμβόλαιο του χρυσού, παράδοσης Δεκεμβρίου, κινείται σταθεροποιητικά στα 1207 δολάρια ανά ουγκιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί μπορεί να ήρθε η ώρα να επενδύσετε σε χρυσό