Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Πλώρη για το χρηματιστήριο βάζει η Chobani

Hamdi Ulukaya

Αίτηση αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) κατέθεσε η Chobani, καθώς η αμερικανική γαλακτοβιομηχανία κοιτά να κεφαλαιοποιήσει τη ζήτηση που υπάρχει για συσκευασμένα τρόφιμα.

Όπως ανακοινώθηκε από την ίδια την εταιρεία, η Chobani υπέβαλε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) εμπιστευτικό προσχέδιο δήλωσης εγγραφής.

Ο αριθμός των μετοχών που θα διατεθούν και το εύρος στο οποίο θα γίνει η προσφορά δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, ανέφερε.

Η εταιρεία, με έδρα τη Νέα Υόρκη, που παράγει, μεταξύ άλλων, ελληνικό (βλ. στραγγιστό) γιαούρτι, γάλα βρώμης και άλλα, είδε τη ζήτηση για τα προϊόντα της να αυξάνεται σημαντικά αφότου ξέσπασε η πανδημία και ο περισσότερος κόσμος άρχισε να τρώει σπίτι του, καθώς πολλά εστιατόρια έκλεισαν προσωρινά. Μάλιστα, κάποιοι στον κλάδο εκτιμούν ότι η ζήτηση θα παραμείνει αυξημένη ακόμη και μετά το άνοιγμα της οικονομίας.

Η αξία της Chobani (ΣτΜ: του Τούρκου (κουρδικής καταγωγής) επιχειρηματία Hamdi Ulukaya) θα μπορούσε να αποτιμηθεί έως και σε 10 δισ. δολάρια με την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, ανέφερε τον Φεβρουάριο η Wall Street Journal.

Το Bloomberg News ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η Chobani συνεργαζόταν με την Goldman Sachs Group και την Bank of America για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2021.

Διαβάστε επίσης:

Lamda Development: Marina Tower, ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης στην Ελλάδα (Φωτογραφίες)