Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Όμιλος Βαρδινογιάννη: Τανισκίδης και Λεκκάκος στην ηγεσία της Επενδυτικής Τράπεζας

Βαρδής Βαρδινογιάννης

Βαρδής Βαρδινογιάννης. Motor Oil

Ενώ η εξαγορά απο την Motor Oil της IBG (Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος) έχει ολοκληρωθεί, άπαντες αναμένουν τις σχετικές εγκρίσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος, διαδικασία η οποία εκτιμάται οτι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2018. Με βάση ένα εύλογο χρονοδιάγραμμα αναμένεται ότι ο έμπειρος τραπεζίτης κ. Γιώργος Τανισκίδης θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος IBG στις αρχές του 2019.

Η IBG έχει 200-250 υπαλλήλους οπότε εκτιμάται ότι ο σχεδιασμός θα είναι «επέκταση σε όλα τα μέτωπα». Πηγές αναφέρουν οτι ο Τανισκίδης έχει εκπονήσει σχέδιο με χρονικούς, ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους ώστε η Επενδυτική Τράπεζα από τις αρχές του 2019 να ξεκινήσει να αναπτύσσεται.

Μαζί με τον Γιώργο Τανισκίδη θα βρίσκεται άλλος ένας έμπειρος τραπεζίτης,  ο τέως CEO της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σταύρος Λεκκάκος.

Σε κάθε περίπτωση η IBG θα αναπτυχθεί ταχύτατα καθώς διαθέτει πολλά κεφάλαια που είναι άμεσα διαθέσιμα σε αντίθεση με την άλλη τράπεζα την PRAXIA (ιδιοκτησίας του τραπεζίτη Bob Diamond) που όπως φαίνεται η ανάπτυξη της θα καθυστερήσει.