Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Γιατί Hyundai και Kia ανακαλούν πάνω από 90.000 οχήματα

Hyung Cheong Kim,CEO Hyundai (Δεξιά) και Ho-Sung, CEO Kia (Αριστερά)

Hyung Cheong Kim,CEO Hyundai (Δεξιά) και Ho-Sung, CEO Kia (Αριστερά) Πηγές: hyundai.news, press.kia.com

Περισσότερα από 91.000 οχήματα στις ΗΠΑ ανακαλούν η Hyundai και η Kia, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς, ενώ καλούν τους ιδιοκτήτες τους να σταθμεύουν σε εξωτερικούς χώρους και μακριά από κτίρια.

Η ανάκληση αφορά τα Hyundai 2023-2024 Palisade, 2023 Tucson, Sonata, Elantra και Kona, καθώς και τα οχήματα Seltos 2023-2024 και Kia Soul 2023 – Sportage.

Τεχνικό πρόβλημα

Σύμφωνα με τις κορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες, το ηλεκτρονικό σύστημα που αφορά την αντλία λαδιού Idle Stop & Go, ενδέχεται να περιέχει κατεστραμμένα εξαρτήματα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση της αντλίας.

Εκτός όμως από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, η ζημιά από τη θερμότητα θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, επηρεάζοντας και άλλα συστήματα των οχημάτων, εξηγεί η Hyundai.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι ιδιοκτήτες θα ειδοποιηθούν για επιθεωρήσεις των εμπόρων και στη συνέχεια, θα αντικατασταθεί το σύστημα της αντλίας λαδιού, όπως απαιτείται.

Την ίδια στιγμή, η Kia δηλώνει ότι μέχρι στιγμής, είχε έξι αναφορές για πιθανά συμβάντα με αυτοκίνητα που υπερθερμάνθηκαν, ενώ η Hyundai είχε τέσσερις παρόμοιες αναφορές.

Ωστόσο, δεν υπήρξαν ατυχήματα ή τραυματισμοί.

Όπως υποστήριξαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Εθνική Διεύθυνση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας, ένα ύποπτο εξάρτημα αφαιρέθηκε από την παραγωγή τον περασμένο Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης: 

Σαράντης: Στο 10,45% το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της FMR LLC

Πέρασε στο Δημόσιο το 51% της ΕΥΑΘ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Unison από την Mytilineos