Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Έκλεισε η συμφωνία Δημοσίου – Λάτση για την πώληση των ΕΛΠΕ

ΕΛΠΕ

Σε συμφωνία για την από κοινού πώληση του 50,1%, συν του μάνατζμεντ των ΕΛΠΕ σε στρατηγικό επενδυτή, κατέληξαν εχθές το βράδυ το Δημόσιο και ο όμιλος Λάτση. Στη συμφωνία προβλέπεται ότι η Paneuropean (όμιλος Λάτση) πουλά το 30,47% των ΕΛΠΕ (από 45,47% σήμερα) και το Δημόσιο το 20,5% (από 35,5% σήμερα) που σημαίνει ότι η κάθε πλευρά θα διατηρήσει μερίδιο 15% και ο νέος στρατηγικός θα απολαμβάνει την απόλυτη πλειοψηφία.

Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ

Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding) για την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. μέσω ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας υπέγραψαν στις 3 Απριλίου 2018 το ΤΑΙΠΕΔ και η PANEUROPEAN OIL AND INDUSTRIAL HOLDINGS S.A (POIH), όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη.

Σημειώνεται ότι εκ του προαναφερθέντος ελάχιστου προς πώληση ποσοστού, 20% αντιστοιχεί σε συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 30,1% σε συμμετοχή της ΡΟΙΗ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Αναφέρεται επίσης ότι η σχετική πρόσκληση για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους επενδυτές πρόκειται να αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΤΑΙΠΕΔ (www.hradf.com).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Reuters: Η Αθήνα εξετάζει την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ με συμμετοχή του ομίλου Λάτση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΠΕ: Το Δημόσιο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την POIH για ενδεχόμενο μεταβίβασης μετοχών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η απάντηση των ΕΛΠΕ στα δημοσιεύματα για τις προσλήψεις στον Όμιλο