Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Σαρωτικές αλλαγές στην Carrefour: Δείχνει την έξοδο σε 2.400 άτομα, κλείνει εκατοντάδες καταστήματα

Alexandre Bompard , CEO Carrefour

Σε στρατηγική συνεργασία με τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό της Tencent Holdings προχωρά η Carrefour, η οποία σχεδιάζει μάλιστα να επενδύσει την ερχόμενη πενταετία 2,8 δισ. ευρώ στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών της πωλήσεων, καθώς ο CEO της εταιρείας Alexandre Bompard προσπαθεί να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει τον μεγάλο αντίπαλο της Amazon.com.

Οι σαρωτικές αλλαγές που ανακοίνωσε την Τρίτη η γαλλική εταιρεία θα οδηγήσουν στην περικοπή 2.400 θέσεων εργασίας στην έδρα της εταρείας στη Γαλλία. Παράλληλα, η Carrefour σχεδιάζει να πουλήσει 273 πρώην καταστήματα Dia και να μειώσει το μέγεθος των υπεραγορών της στη Γαλλία.

Η Carrefour ανακοίνωσε, επίσης, ότι στόχος της είναι να εξοικονομήσει 2 δισ. ευρώ, σε σωρευτική βάση, μέχρι το 2020. Επιπλέον, μέχρι το 2022 σχεδιάζει να εξασφαλίζει το 30% περίπου των πωλήσεών της από προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και να υπερτριπλασιάσει τα έσοδά της από τα βιολογικά τρόφιμα στα 5 δισ. ευρώ.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας εντάσσονται στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Carrefour και θα αφορούν οικειοθελείς αποχωρήσεις, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Zara – Η&Μ: Ο νικητής και ο μεγάλος χαμένος της κρίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην αντεπίθεση με δικά τους brands οι προμηθευτές των Nike και Zara