Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Νέο deal 1,45 δισ. δολαρίων: Η Sanofi εξαγοράζει την εταιρεία Kymab

sanofi

Sanofi

Η Sanofi συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων Kymab έναντι 1,45 δισ. δολαρίων, προκειμένου να εξασφαλίσει πρόσβαση σε πειραματικά φάρμακα για φλεγμονώδεις νόσους, αλλά και για τον καρκίνο.

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία θα αποκτήσει τα παγκόσμια δικαιώματα για το KY1005, ένα μονοκλωνικό αντίσωμα με έναν νέο μηχανισμό δράσης και τη δυνατότητα αντιμετώπισης ποικίλων διαταραχών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η Sanofi αναζητά εξαγορές για να ενισχύσει το “οπλοστάσιο” της και η συμφωνία εντάσσεται στην στροφή της εταιρείας προς θεραπείες που στοχεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Η συμφωνία με την Kymab πραγματοποιείται μετά από την προηγούμενη κίνηση της Sanofi, να δαπανήσει 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Principia Biopharma.

Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής, η Sanofi θα πληρώσει αρχικά 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια και έως 350 εκατομμύρια δολάρια μετά την επίτευξη ορισμένων ορόσημων. Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι δήλωσε ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή με μετρητά.

Το φάρμακο, το οποίο ανέπτυξε η Kymab με έδρα το Cambridge, έχει τη δυνατότητα να εξισορροπεί το ανοσοποιητικό σύστημα χωρίς να το καταστείλει, δήλωσε η Sanofi.

Με την εξαγορά της Kymab που εδρεύει στην Αγγλία, η Sanofi θα αποκτήσει επίσης μια πειραματική θεραπεία για τον καρκίνο μονοκλωνικών αντισωμάτων που βρίσκεται σε πρώιμες κλινικές δοκιμές, καθώς και πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες αντισωμάτων και ερευνητικές δυνατότητες.

Sanofi/GSK: Το εμβόλιο δεν θα είναι έτοιμο πριν το τέλος του 2021

Sanofi: Επενδύει €50 εκατ. στην Jeito Capital

Sanofi: Εξαγόρασε την Kiadis έναντι €308 εκατ. 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση