Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Ένα Louis XIII κοστίζει 2.700 δολάρια και φέρνει μεγάλα κέρδη στην Remy Cointreau

Αύξηση πωλήσεων πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών ανακοίνωσε για το προηγούμενο τρίμηνο η Remy Cointreau, χάρη στην αυξημένη ζήτηση από την αγορά της Κίνας για το κονιάκ Remy Martin. Τα έσοδα από τη μονάδα Remy Martin αυξήθηκαν κατά 5,5% σε οργανική βάση το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία με έδρα το Παρίσι. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 4,5%. Οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,2% επίσης σε οργανική βάση, έναντι πρόβλεψης για 3%. Η Remy Cointreau επικεντρώθηκε σε προϊόντα όπως το Louis XIII, ένα μείγμα αξίας 2.700 δολαρίων που παρασκευάζεται από 1.200 κονιάκ ηλικίας άνω των 40 ετών.

Σημειώνεται ότι η αύξηση των μεγεθών θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αν δεν υπήρχε η υψηλή βάση σύγκρισης για το περσινό τρίμηνο, καθώς  και η καθυστερημένη χρονολόγηση του κινεζικού νέου έτους 2018, ανέφερε η εταιρεία. Προσαρμοσμένη σε αυτά τα δεδομένα, η οργανική ανάπτυξη για το τρίμηνο θα ήταν περίπου 6%.

Η Remy επιβεβαίωσε επίσης την πρόβλεψή της για αύξηση του λειτουργικού κέρδους για όλη τη χρήση, εξαιρουμένης της επίπτωσης των συναλλαγματικών διακυμάνσεων.

Louis XIII Rare Cask 42,6 : the taste of perfection