Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Βαριές κατηγορίες της Genius System εναντίον Πλακιωτάκη και Περσιάνη (Vodafone) για το κόστος των εκλογών

Γλαὐκος Περσιάνης. Ετών 50. τέως CEO Vodafone Ελλάδος

Άγνοια δηλώνουν  οι κορυφαίοι γαλάζιοι αξιωματούχοι για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους της εταιρίας Genius System κατά της ΝΔ η οποία θεωρεί ότι εξαπατήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος. Το θέμα αποκάλυψε αργά χθες το βράδυ (Παρασκευή  στις 23:10) το mononews.gr  και σήμερα σχεδόν όλα τα media της χώρας αναφέρονται σε αυτό. Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων θα συζητηθεί την Τετάρτη και η εταιρία ζητά να αναβληθούν οι εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου. H GS ήταν μια από τις 3 εταιρίες που κλήθηκαν από την ΝΔ για να καταθέσουν προσφορά για την διοργάνωση των εκλογών της ανάδειξης προέδρου.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό η εταιρία στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων υποστηρίζει κάτι το οποίο δύσκολα μπορεί να μην ληφθεί υπ´ όψη. Ότι δηλαδή “η συνολική δαπάνη του κόμματος (τα χρήματα δίδονται από τον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό δηλαδή από τους Έλληνες πολίτες) θα ανέλθει στα 1,2 εκατ. ευρώ καθώς η εταιρία  Vodafone δεν αναλαμβάνει το έργο που σχετίζεται με το ανθρώπινο δυναμικό για τη χρήση του συστήματος εφαρμογής, δηλαδή δεν αναλαμβάνει ούτε το κόστος των 1.900 περίπου ατόμων που απαιτούνται την ημέρα της διενέργειας των εκλογών ούτε επιπλέον την εκπαίδευση και υποστήριξη των χρηστών και ευκόλως γίνεται αντιληπτό κατά συνέπεια ότι η προσφορά της Vodafone και το συνολικό κόστος του έργου θα φτάσει περίπου στο 1.200.000 ευρώ, δηλαδή μιλάμε για ένα κόστος διπλάσιο σε σχέση με τη δική μας προσφορά.”

Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ δεν έχει ανακοινώσει κάτι τέτοιο και άπαντες θεωρούν ότι το συνολικό κόστος θα φτάσει πέριξ των 650.000 ευρώ.  Έγκυροι νομικοί εξηγούν στο mononews ότι “κάθε δαπάνη που προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό θα πρέπει να γνωστοποιείται στο σύνολο της. Και εδώ τίθεται πράγματι το ερώτημα. Μήπως θα πρέπει να επέμβουν οι δικαστικές αρχές προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση;”

Από το γαλάζιο στρατόπεδο δηλώνουν άγνοια, για το όλο θέμα προφανώς διότι σύμφωνα με τον κ. Νίκο Αγαπηνό, πληρεξούσιο δικηγόρο της εταιρείας, το χαρτί επίδοσης θα φτάσει στα κεντρικά  γραφεία της Νέας Δημοκρατίας τη Δευτέρα.

Πάντως με ανάρτησή του ο γραμματέας του κόμματος κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος πολιτικοποιεί το θέμα, τονίζοντας ότι κάποιοι δεν θέλουν εκλογές. “Κάποιοι κάνουν τα πάντα για να μη γίνουν εκλογές στη ΝΔ ή προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τον κόσμο γιατί δεν θέλουν μεγάλη συμμετοχή. Θέλουν ένα κόμμα μικρό και κλειστό. Δεν θα τους περάσει όσες παρεμβάσεις και να κάνουν…”, γράφει ο κ. Παπαμιμίκος στο Facebook. Καμία απάντηση δεν έχει δοθεί έως τώρα και από την πλευρά του επικεφαλής της Vodafone κ. Γλαύκου Περσιάνη.