Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Public Issue: Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πάτωσε» ο Αλέξης Τσίπρας

μητσοτάκης τσιπρας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη νέα μεγάλη έρευνα της Public Issue, την ώρα που η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζει να βυθίζεται, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να παρουσιάσει ένα θετικό πολιτικό αφήγημα.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του εκλογικού κοινού, συγκεντρώνοντας 46% θετική γνώμη έναντι 51% αρνητική. Ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 40% θετική γνώμη, έναντι 57% αρνητική, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 39% θετική έναντι 55% αρνητική, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 34% θετική έναντι 61% αρνητική και ο Βασίλης Λεβέντης με 31% θετική έναντι 64% αρνητική.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 6η θέση με 26% θετική έναντι 73% αρνητική, μπροστά μόνο από τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο (15% θετική, 84% αρνητική) και τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο (10% θετική, 86% αρνητική).

Έντονα δυσαρεστημένοι αισθάνονται οι πολίτες, σύμφωνα με την Public Issue, από τη λειτουργία της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης.  Τα ποσοστά δυσαρέσκειας του κόσμου για την κυβέρνηση φτάνει το 84% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης αγγίζει το  το 76%.

Το γενικότερο συμπέρασμα που προκύπτει από τις απαντήσεις των πολιτών αναφορικά με το πολιτικό και κοινωνικό βαρόμετρο, είναι αρνητικό, καθώς το 74% πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα πηγαίνει προς το χειρότερο, ενώ μόλις το 17% δηλώνει ότι η χώρα βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι περισσότεροι των ερωτηθέντων δήλωσαν πως αισθάνονται απογοήτευση.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη της έρευνα της  Public Issue