Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

ESM: Θέλει ευρωπαϊκή bad bank για να μαζέψει το «κόκκινα δάνεια» από όλη την Ευρώπη

ΕSM

Klaus Regling-Επικεφαλής European Stability Mechanism (ESM)

Χείρα βοηθείας στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης επιθυμεί να δώσει ο ESM,  με τη συγκρότηση μιας ευρωπαϊκής bad bank η οποία θα μπορέσει να απορροφήσει τα «κόκκινα δάνεια» από διάφορες χώρες, όπως εξήγησε ο Κλάους Ρέγκλινγκ τη Δευτέρα.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του ESM έγιναν μετά την παρουσίαση σχεδίου της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EBA). Όπως ο κ. Ρέγκλινγκ εξήγησε, η ΕΒΑ  επιθυμεί τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού, η οποία θα διευκολύνει τη διαχείριση των πάνω από 1 τρισ. ευρώ «κόκκινων» δανείων που βρίσκονται στους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Ρέγκλινγκ καλωσόρισε τα σχέδια της EBA, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για στήριξη της νέας πανευρωπαϊκής οντότητας από τα ευρωπαϊκά κράτη.

«Πιθανότατα θα χρειαστεί να αναλάβει κάποιο ρόλο ο δημόσιος τομέας» σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας πως η νέα οντότητα θα έχει σαν στόχο την απόκτηση μη εξυπηρετούμενων δανείων 250 δις. ευρώ από τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκληρό ροκ από τον Σόιμπλε! Θέλει… Grexit! – Επανέρχονται μέρες του 2015…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Moody’s: Credit negative για τις τράπεζες οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χαρίκλεια Απαλαγάκη. Μια εξαίρετη νομικός η νέα ΓΓ της Ένωσης Τραπεζών