Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

«Πυρ ομαδόν» από την Bank of America Merrill Lynch κατά των ελληνικών τραπεζών

Bank of America

Δεν πρόλαβαν να περάσουν καλά-καλά ούτε 15 ημέρες και η Bank of America Merrill Lynch (BofA) έβγαλε νέα έκθεση καταπέλτη για τις ελληνικές τράπεζες, αναθεωρώντας ξανά προς τα κάτω τις τιμές στόχους για τις μετοχές, με εξαίρεση τη μετοχή της Eurobank, επικαλούμενη… επενδυτικά εμπόδια.

Ο οίκος αναγνωρίζει μεν ότι οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να μειώνουν τα «κόκκινα δάνεια», αλλά υπογραμμίζει ότι τα ενυπόθηκα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα παραμένουν σε επίμονα υψηλά επίπεδα, ότι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές δεν φαίνεται να μειώθηκαν ουσιαστικά και πως η εξυγίανση (curing) των προβληματικών δανείων δεν φαίνεται να αποκτά ουσιαστικό ρυθμό.

Αυτό σημαίνει, κατά την BofA, ότι οι τράπεζες πρέπει να δώσουν βάση στις πωλήσεις δανείων, κάτι που, σύμφωνα με τους αναλυτές της, θα θέσει σε κίνδυνο τα έσοδα.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο οίκος διατηρεί την αρνητική στάση του, αφού, όπως επισημαίνει παράλληλα, απουσιάζουν οι θετικοί καταλύτες που θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα.

Για τον λόγο αυτό, η BofA αναθεωρεί και πάλι, μετά τις 3 Σεπτεμβρίου, τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες ως εξής:

Στην ανάλυσή του, ο οίκος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση σημείωσε κάποια πρόοδο σε κάποια θέματα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ανισορροπίες που δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη ενός υποστηρικτικού πλαισίου για τις τράπεζες. Μεταξύ αυτών είναι το δημοσιονομικό μείγμα και οι υψηλοί φόροι για την ακίνητη περιουσία, ενώ θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος υποχώρησης των τιμών των ακινήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι «αλχημείες» των διεθνών οίκων με τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών και οι τρελές αποκλίσεις μέχρι… 50%