Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Γαλλικές εκλογές: Μακρόν και Λεπέν περνούν στον επόμενο γύρο δείχνουν τα exit polls

Μακρόν Λεπέν Γαλλία

Εμ. Μακρόν - Μαρίν Λεπέν

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο πρώτος υποψήφιος που περνά στον επόμενο γύρο των γαλλικών εκλογών, σύμφωνα με τα exit poll Γαλλικά ΜΜΕ.

Η Μαρί Λεπέν φαίνεται να κατακτά τη δεύτερη θέση, που της δίνει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Σύμφωνα με το exit poll της Ipsos ο Μακρόν συγκεντρώνει 23,7%, η Λε Πεν 21,7%, ενώ Φιγιόν και Μελανσόν 19,5%

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας Kantar Sofres One point για τη Figaro, ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λε Πεν ισοψηφούν στο 23% και ακολουθούν Φρανσουά Φιγιόν και Ζαν Λικ Μελανσόν με 19%.

Ο Μακρόν λαμβάνει το 23% και η Λεπέν το 22% , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Harris Interactive.

Ο Μακρόν εξασφαλίζει το 23,8% και η Λεπέν το 21,6%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ifop.

Η γαλλόφωνη βελγική La libre, δίνει 24% στον Μακρόν και θρίλερ με 21% σε Λεπέν και Φιγιόν.

Ανάλογοι είναι οι τίτλοι των site των μεγάλων γαλλικών εφημερίδων. Η Le Parisien αναφέρει «Μακρόν και Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών», η Liberation έχει τίτλο «Δεύτερος γύρος για Μακρόν και Λεπέν», η οικονομική La Tribube αναφέρει «Παίρνουν προβάδισμα ο Μακρόν και η Λεπέν για δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις». Ανάλογος τίτλος και για τη Le monde: «Μακρόν και Λεπέν παίρνουν “κεφάλι”, αβέβαιη η τρίτη θέση».

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στο  Γαλλικό Πρακτορείο (AFP): «Σήμερα γυρνάμε μία σελίδα στην γαλλική πολιτική ζωή».

Σύμφωνα πάντως με το Bloomberg,  επικαλούμενο το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, μεταδίδει πως σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η Μαρίν Λε Πεν είναι εκείνη που κερδίζει τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών! Σύμφωνα με τα στοχεία που δημοσιεύονται, η ακροδεξιά υποψήφια, στις 20:13 (21:13 ώρα Ελλάδας) προηγούνταν με 24,9% έναντι 21,1% του Εμανουέλ Μακρόν. Τρίτος ο Φρανσουά Φιγιόν με 20% και τέταρτος ο Ζαν Λυκ Μελανσόν με 18%.