Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Έκπληκτο το Μαξίμου με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Ρίχνει την ευθύνη στον Μητσοτάκη, το ΠΑΜΕ και τη ΛΑΕ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Απροετοίμαστη πιάστηκε η κυβέρνηση με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν όλοι βέβαιοι πως μετά την πρωινή συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με τον Αλέξη Τσίπρα, η πολυήμερη απεργία θα λύνονταν σήμερα, και το πρόβλημα με τα σκουπίδια που έχουν «πνίξει» τη χώρα θα έπαιρνε τον δρόμο του.

Άλλωστε, η κυβέρνηση είχαν υποχωρήσει σε αρκετά από τα αιτήματα των απεργών. Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στους εργαζόμενους στους δήμους για παράλειψη των ορίων ηλικίας,  επιπλέον μοριοδότηση για τους υφιστάμενους συμβασιούχους και 2.500 μόνιμες προσλήψεις. Παράλληλα είχε δώσει τη δέσμευσή του ότι η αποκομιδή απορριμμάτων θα γίνεται από τους δήμους και όχι από ιδιώτες.

Μετά την απόφαση, το Μαξίμου επιτέθηκε στην συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η ΔΑΚΕ που  χθες ψήφισε “κατά” της απεργίας, σήμερα  και σήμερα ‘λευκό”, την ώρα που ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ εισηγήθηκε την αναστολή της απεργίας.

Υπέρ της απεργίας τάχθηκαν και οι παρατάξεις του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Ενότητας (πήραν την πλειοψηφία με 5 ψήφους), με το Μαξίμου να καταγγέλλει πως  «ΠΑΜΕ και ΛΑΕ με τη στάση τους οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμάτων».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εσωερικών ο οποίος θεωρεί τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη υπεύθυνο για την απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ να συνεχίσει την απεργία της.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των συνδικαλιστών ο Πάνος Σκουρλέτης έγραψε στο τουίτερ:

«Με εντολή Μητσοτάκη η ΔΑΚΕ υποστήριξε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό την προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στην καθαριότητα».

Οι συνδικαλιστές, θεωρούν μικρό τον αριθμό των 2.500 προσλήψεων που τους υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου, θεωρώντας το απλά ως «βάση εκκίνησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνέχιση της απεργίας αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ – Παραμένουν τα σκουπίδια στους δρόμους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά έταξε ο Τσίπρας στους συμβασιούχους της ΠΟΕ ΟΤΑ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βολές ΝΔ κατά Τσίπρα: Η κυβέρνηση κρατά αιχμαλώτους τους συμβασιούχους, νοιάζεται μόνο για την εκλογική της πελατεία