Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Λ. Φραγκιαδάκης (ΕΤΕ) : Ορατά τα σημάδια ανάκαμψης

Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας

Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας

«Σε επίπεδο οικονομίας, τα σημάδια ανάκαμψης είναι πλέον ορατά», τόνισε ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κατά την διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Νέα Υόρκη . «Πέραν του απόλυτου ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ έχει ιδιαίτερη σημασία η ευρεία συμμετοχή εταιριών όλων των μεγεθών και τομέων της οικονομίας σε αυτή την ανάκαμψη, ώστε να μπορούν τα οφέλη να διαχυθούν στην οικονομία. Για τις τράπεζες, η επιστροφή στην κανονικότητα σηματοδοτείται από δυο χαρακτηριστικά: αύξηση εσόδων μέσω πιστωτικής επέκτασης και αύξηση της κερδοφορίας από την αποκλιμάκωση των προβλέψεων», τόνισε.

«Το τραπεζικό σύστημα έχει διανύσει μια πορεία ανάκαμψης και σταθεροποίησης. Η επίτευξη σταθερής κερδοφορίας, η συνεχής βελτίωση της ποιότητας χαρτοφυλακίου και η πρόσβαση στις διεθνείς αγορές είναι στοιχεία απαραίτητα αλλά και αρκετά για να βεβαιώσουν και να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία του κλάδου έως τώρα».