Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

SOLTERRA, το πρώτο ηλεκτρικό Subaru!

SOLTERRA, το πρώτο ηλεκτρικό Subaru!

Η ιαπωνική φίρμα έχει στόχο να ξεπεράσει τις διάφορες προσδοκίες των πελατών για τα BEV και να δημιουργήσει ένα πρακτικό όχημα.

Απώτερος σκοπός οι πελάτες να μπορούν να το επιλέγουν με άνεση και σιγουριά, καθώς θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των μελλοντικών BEV της Subaru. Ταυτόχρονα, ως SUV Subaru πρέπει οι παραδοσιακοί πελάτες της φίρμας να αισθάνονται ότι είναι πραγματικά ένα Subaru.

Γεμίζοντάς το με νέες αξίες που μπορεί να προσφέρει ένα BEV και την αξία της «απόλαυσης και ηρεμίας» που έχει καλλιεργήσει η Subaru εδώ και πολλά χρόνια, το Solterra έχει κατασκευαστεί ως ένα αυθεντικό SUV παρέχοντας ένα σύνολο φιλικό προς το περιβάλλον που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ξεγνοιασιά, όπως και τα υπάρχοντα μοντέλα SUV της Subaru.

Με μια ματιά

Το Solterra είναι το όχημα που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη SUBARU, την εταιρεία που στοχεύει να «δίνει χαρά σε όλους», ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής και να συνεχίσει να προσφέρει χαμόγελα στο μέλλον.

Το όχημα αναπτύχθηκε από κοινού από την Toyota και την SUBARU, οι οποίες ξεκίνησαν μια νέα επιχειρηματική και κεφαλαιακή συμμαχία τον Σεπτέμβριο του 2019. Συνδύασαν τεχνολογίες και γνώσεις που αποτελούν εξειδίκευση της καθεμιάς με το σύνθημα “Ας κάνουμε ολοένα καλύτερα αυτοκίνητα μαζί” και μηχανικοί και των δύο εταιρειών το ανέπτυξαν μαζί ενώ συμμετείχαν σε μια φιλική αντιπαλότητα.

Η κυκλοφορία του Solterra θα ξεκινήσει στα μέσα του 2022 στις αγορές όπως η Ιαπωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Ευρώπη και η Κίνα. Η ισχύς του Solterra είναι 204 PS και υπάρχουν τόσο δικίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις.

Διαβάστε επίσης: