Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Παράταση για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος 

φορολογικές δηλώσεις

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεω και επισήμως πλέον η παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος που έληγε αύριο.

Η παράταση ήταν πρακτικά επιβεβλημένη με δεδομένο ότι σήμερα, μία μόλις μέρα πριν την λήξη του περιθωρίου της 30ης Ιουνίου εκκρεμούσαν 1,2 εκατ. φορολογικές δηλώσεις. Πάντως, η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου.

Η απόφαση που υπογράφει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου προβλέπει ότι:

1. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013 παρατείνεται μέχρι την 17 Ιουλίου 2017.

2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει παρατείνεται μέχρι την 17 Ιουλίου 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άνθρακες ο θησαυρός! Να πόσα χρήματα έβγαλε το κράτος από τις λίστες φοροδιαφυγής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλήνιες 2017: Τι ώρα θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα στο results.it.minedu.gov.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Άρειος Πάγος «ξεμπλοκάρει» τη δόση. Ασκήθηκε αναίρεση στο βούλευμα του ΤΑΙΠΕΔ